Kendileri liseli, fikirleri olağanüstü!

EĞİTİM 22.06.2024 - 04:45, Güncelleme: 22.06.2024 - 04:45 1042+ kez okundu.
 

Kendileri liseli, fikirleri olağanüstü!

Liseli gençler enerji sorunlarına sürdürülebilir çözüm sundu ve güneş pillerinin verimliliğini artırdı!

    9. Bilim ve Fikir Festivali’nde derece giren projeler umut vaat ediyor! Üsküdar Üniversitesinin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde liselere yönelik gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk Bilim ve Fikir Festivali’nde, Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi’nden Deniz Cartı, Berk Çınar Aydemir ve Fuat Kağan Kalaycı’nın Fen ve Teknoloji kategorisinde birinci oldu. Projede, güneş pillerinin verimliliğinin artırılması amaçlandı ve hazırlanan düzenekle ışık hasadına katkı sağlanarak güneş pili verimi 4.3 kat artırıldı. Üsküdar Üniversitesinin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle lise öğrencilerine yönelik düzenlediği 9. Bilim ve Fikir Festivalinde (BFF) dereceye giren projeler, gençlerin hayal dünyalarını gözler önüne serdi. “Senin Fikrin Senin İcadın” mottosu ile 9’uncu kez düzenlenen festivale bu yıl İstanbul genelinde 73 okuldan 416 öğrenci takımlar halinde 197 proje ile başvurdu. Dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenleri düzenlenen törenle ödüllerini alırken öğrencilerin projeleri dikkat çekiyor.  Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi, temiz ve tükenmez… Fen ve Teknoloji kategorisinde Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi’nden Deniz Cartı, Berk Çınar Aydemir ve Fuat Kağan Kalaycı “Nanovoltaik Lüminesans Etkili Nano Grafen Kuantum Nokta Çözeltisi ve 7-Mercapto-4-Methylcoumarin Kullanımlarının Boyaya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Etkileri” isimli projeleriyle birinci oldu. Öğrenciler ödüllerini danışman öğretmenleri Yonca Bozkurt’la beraber aldı.
Liseli gençler enerji sorunlarına sürdürülebilir çözüm sundu ve güneş pillerinin verimliliğini artırdı!

 

 

9. Bilim ve Fikir Festivali’nde derece giren projeler umut vaat ediyor!

Üsküdar Üniversitesinin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde liselere yönelik gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk Bilim ve Fikir Festivali’nde, Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi’nden Deniz Cartı, Berk Çınar Aydemir ve Fuat Kağan Kalaycı’nın Fen ve Teknoloji kategorisinde birinci oldu. Projede, güneş pillerinin verimliliğinin artırılması amaçlandı ve hazırlanan düzenekle ışık hasadına katkı sağlanarak güneş pili verimi 4.3 kat artırıldı.

Üsküdar Üniversitesinin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle lise öğrencilerine yönelik düzenlediği 9. Bilim ve Fikir Festivalinde (BFF) dereceye giren projeler, gençlerin hayal dünyalarını gözler önüne serdi.

“Senin Fikrin Senin İcadın” mottosu ile 9’uncu kez düzenlenen festivale bu yıl İstanbul genelinde 73 okuldan 416 öğrenci takımlar halinde 197 proje ile başvurdu. Dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenleri düzenlenen törenle ödüllerini alırken öğrencilerin projeleri dikkat çekiyor. 

Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi, temiz ve tükenmez…

Fen ve Teknoloji kategorisinde Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi’nden Deniz Cartı, Berk Çınar Aydemir ve Fuat Kağan Kalaycı “Nanovoltaik Lüminesans Etkili Nano Grafen Kuantum Nokta Çözeltisi ve 7-Mercapto-4-Methylcoumarin Kullanımlarının Boyaya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Etkileri” isimli projeleriyle birinci oldu. Öğrenciler ödüllerini danışman öğretmenleri Yonca Bozkurt’la beraber aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.