KESK: "TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek"

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 04.07.2024 - 18:28, Güncelleme: 06.07.2024 - 09:09 670+ kez okundu.
 

KESK: "TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek"

KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) adına açıklama yapan SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Adıyaman Şubesi Başkanı İbrahim Halil Aydın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını eleştirerek, “TÜİK yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük göstererek maaş artışlarımızı kara delik gibi yutmaya devam ediyor” dedi.

ENAGrup’un Verileri TÜİK'i Yalanlıyor Aydın, bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAGrup) verilerine dikkat çekerek, “ENAGrup’a göre Haziran enflasyonu aylık yüzde 4,27, altı aylık yüzde 41,16 ve yıllık yüzde 113,08 artmıştır. Bu veriler, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor,” dedi. "Kamu Emekçileri Yoksulluğa Terk Ediliyor" Aydın, TÜİK’in verileri çarpıtarak kamu emekçilerinin maaş zammını düşük tutma çabasında olduğunu belirterek, “Kamu emekçileri ve emekliler olarak yıllardır ne bütçeden hakkımızı alıyoruz ne de refahtan payımızı. TÜİK eliyle her gün biraz daha yoksulluğa, sefalete terk ediliyoruz,” dedi. "Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi Saldırıdır" Aydın, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, “Kamuda Verimlilik ve Tasarruf” paketinin kamu emekçilerine yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti. “Ülkenin kaynaklarını, kurumlarını, ormanını, arazisini özelleştirdiler, beton ekonomisine gömdüler. Şimdi dönüp bize ‘Ekonomiyi batırdık, kamu kaynaklarını tükettik, faturasını size kestik’ diyorlar,” dedi. KESK'in Talepleri ve Eylem Çağrısı Aydın, kamu emekçilerinin haklarını savunmak için alanlarda olacaklarını belirterek, şu talepleri sıraladı: Gelir Vergisi Düzenlemesi: Gelir vergisi birinci dilim oranının %15’ten %10’a düşürülmesi ve yoksulluk sınırına kadar olan maaşların birinci vergi diliminde sabitlenmesi. Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek: En düşük kamu emekçisi maaşının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması ve bu rakamın her çeyrekte güncellenmesi. Sosyal Yardımlar: Kira yardımı, ulaşım ve yakacak yardımı gibi sosyal yardım kalemlerinin sağlanması. Toplu Sözleşme: Grevli, özgür ve gerçek toplu sözleşme yapılması. Aydın, tüm kamu emekçilerini mücadeleye çağırarak, “Gelin yıllardır hepimize kaybettiren yoksulluk ve sefalet düzenine karşı insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş ve güvenli gelecek mücadelesinde birleşelim,” dedi. Kaynak : PHA  
KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) adına açıklama yapan SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Adıyaman Şubesi Başkanı İbrahim Halil Aydın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını eleştirerek, “TÜİK yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük göstererek maaş artışlarımızı kara delik gibi yutmaya devam ediyor” dedi.

ENAGrup’un Verileri TÜİK'i Yalanlıyor

Aydın, bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAGrup) verilerine dikkat çekerek, “ENAGrup’a göre Haziran enflasyonu aylık yüzde 4,27, altı aylık yüzde 41,16 ve yıllık yüzde 113,08 artmıştır. Bu veriler, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor,” dedi.

"Kamu Emekçileri Yoksulluğa Terk Ediliyor"

Aydın, TÜİK’in verileri çarpıtarak kamu emekçilerinin maaş zammını düşük tutma çabasında olduğunu belirterek, “Kamu emekçileri ve emekliler olarak yıllardır ne bütçeden hakkımızı alıyoruz ne de refahtan payımızı. TÜİK eliyle her gün biraz daha yoksulluğa, sefalete terk ediliyoruz,” dedi.

"Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi Saldırıdır"

Aydın, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, “Kamuda Verimlilik ve Tasarruf” paketinin kamu emekçilerine yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti. “Ülkenin kaynaklarını, kurumlarını, ormanını, arazisini özelleştirdiler, beton ekonomisine gömdüler. Şimdi dönüp bize ‘Ekonomiyi batırdık, kamu kaynaklarını tükettik, faturasını size kestik’ diyorlar,” dedi.

KESK'in Talepleri ve Eylem Çağrısı

Aydın, kamu emekçilerinin haklarını savunmak için alanlarda olacaklarını belirterek, şu talepleri sıraladı:

Gelir Vergisi Düzenlemesi: Gelir vergisi birinci dilim oranının %15’ten %10’a düşürülmesi ve yoksulluk sınırına kadar olan maaşların birinci vergi diliminde sabitlenmesi.

Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek: En düşük kamu emekçisi maaşının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması ve bu rakamın her çeyrekte güncellenmesi.

Sosyal Yardımlar: Kira yardımı, ulaşım ve yakacak yardımı gibi sosyal yardım kalemlerinin sağlanması.

Toplu Sözleşme: Grevli, özgür ve gerçek toplu sözleşme yapılması.

Aydın, tüm kamu emekçilerini mücadeleye çağırarak, “Gelin yıllardır hepimize kaybettiren yoksulluk ve sefalet düzenine karşı insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş ve güvenli gelecek mücadelesinde birleşelim,” dedi.

Kaynak : PHA

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.