KISIRLAŞTIRMA TEK ÇÖZÜM

YAŞAM 07.10.2024 - 07:08, Güncelleme: 07.10.2024 - 07:08 250 kez okundu.
 

KISIRLAŞTIRMA TEK ÇÖZÜM

Büyükşehir Sokak Hayvanları Bakımevi’ne yeni araçlar alındı, gönüllülere mama dağıtıldı.

    4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ve oda yönetim kurulu üyeleri, HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık ve gönüllüler, Salbaş Şehit Zeki Kütük Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bakımevine alınan yeni araçların tanıtımı yapıldı, gönüllülere mama dağıtımı gerçekleştirildi ve bakımevinde incelemelerde bulunuldu.   TIBBI KOŞULLAR GEREKTİRMEDİĞİ SÜRECE HAYVAN YAŞAMINA SOR VEREMEYİZ Sokak hayvanları ile ilgili 2 Ağustos’ta yapılan kanun düzenlemesine değinen Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, bu düzenlemenin veteriner hekim meslek odalarının görüşü alınmadan yapıldığını, veteriner hekimlerin hayvanları yaşatmak üzere eğitim aldığını, tıbbi koşullar gerekmediği sürece hiçbir canlının yaşamına son vermeyeceklerini kaydederek, sokak hayvanları sorununu kısırlaştırma ile çözülebileceğini vurguladı. Başkan Köse, tüm belediyelerin ivedilikle sokak hayvanları için bakımevi kurmaları gerektiğini bildirerek, “İlçe belediyeleri veteriner işleri müdürlüğü, büyükşehir belediyeleri de veteriner işleri halk sağlığı daire başkanlığı kurarak hem hayvan sağlığını hem de insan sağlığını korumalıdır. Sorun sadece bu özel günde sosyal medya hesaplarından mesaj vererek değil, sorumluların üzerine düşeni yapması ile çözülür” dedi. KISIRLAŞTIRMA TEK ÇÖZÜM HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık da sokaklarda besleme yapan gönüllülerin emekli, maddi durumu iyi olmayan ve düşük gelirli insanlar olduğunu ama sevgilerinin çok büyük olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu insanlar zor şartlarda bile elinde avcunda olanla mama, kırıntı alarak hayvanları besliyor. Kısırlaştırmanın tek çözüm olduğunu ve tüm belediyelerin acilen görevlerini yapması gerektiğini sürekli dile getiriyoruz.”
Büyükşehir Sokak Hayvanları Bakımevi’ne yeni araçlar alındı, gönüllülere mama dağıtıldı.

 

 

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ve oda yönetim kurulu üyeleri, HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık ve gönüllüler, Salbaş Şehit Zeki Kütük Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bakımevine alınan yeni araçların tanıtımı yapıldı, gönüllülere mama dağıtımı gerçekleştirildi ve bakımevinde incelemelerde bulunuldu.

 

TIBBI KOŞULLAR GEREKTİRMEDİĞİ SÜRECE HAYVAN YAŞAMINA SOR VEREMEYİZ

Sokak hayvanları ile ilgili 2 Ağustos’ta yapılan kanun düzenlemesine değinen Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, bu düzenlemenin veteriner hekim meslek odalarının görüşü alınmadan yapıldığını, veteriner hekimlerin hayvanları yaşatmak üzere eğitim aldığını, tıbbi koşullar gerekmediği sürece hiçbir canlının yaşamına son vermeyeceklerini kaydederek, sokak hayvanları sorununu kısırlaştırma ile çözülebileceğini vurguladı.

Başkan Köse, tüm belediyelerin ivedilikle sokak hayvanları için bakımevi kurmaları gerektiğini bildirerek, “İlçe belediyeleri veteriner işleri müdürlüğü, büyükşehir belediyeleri de veteriner işleri halk sağlığı daire başkanlığı kurarak hem hayvan sağlığını hem de insan sağlığını korumalıdır. Sorun sadece bu özel günde sosyal medya hesaplarından mesaj vererek değil, sorumluların üzerine düşeni yapması ile çözülür” dedi.

KISIRLAŞTIRMA TEK ÇÖZÜM

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık da sokaklarda besleme yapan gönüllülerin emekli, maddi durumu iyi olmayan ve düşük gelirli insanlar olduğunu ama sevgilerinin çok büyük olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu insanlar zor şartlarda bile elinde avcunda olanla mama, kırıntı alarak hayvanları besliyor. Kısırlaştırmanın tek çözüm olduğunu ve tüm belediyelerin acilen görevlerini yapması gerektiğini sürekli dile getiriyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.