Kızı ölümden dönen doktor isyan etti

GÜNDEM 07.09.2024 - 06:53, Güncelleme: 07.09.2024 - 06:53 663 kez okundu.
 

Kızı ölümden dönen doktor isyan etti

Kızı ölümden dönen doktor isyan etti: Üç kişiyi öldüren biri trafikte ağır vasıta kullansın mı?

  Tıp fakültesi 5 nci sınıf öğrencisi kızı Beste Ceylaner, kullandığı araca tırın çarpması sonucu ağır yaralanırken, araçta bulunan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Mustafa Terzioğlu da kazada yaşamını yitirmişti. Dr. Ceylaner,  İzmir'de 17 Eylül’de görülecek dava öncesinde, hayatını kaybeden MustafaTerzioğlu ve trafik terörüne kurban giden herkesin hatırasını yaşatmak ve haklarını savunmak amacıyla #MustafalarYaşasın etiketiyle herkesin paylaşımda bulunması çağrısını yaptı Doç. Dr. Gülay Ceylaner, 24 Ocak 2023’te ailesinin hayatını altüst eden trajik bir kazanın ardından adalet arayışını sürdürüyor.  Tıp fakültesi 5 nci sınıfta okuyan Beste Ceylaner, o gün kullandığı araca bir tırın çarpması sonucu ağır yaralanırken, 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Mustafa Terzioğlu bu kazada hayatını kaybetti.  Kazaya ilişkin değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Ceylaner, "O gün, sadece bizim değil, Mustafa’nın ailesinin de hayatı karardı." dedi. “Bu şoför, üçüncü kez bir can aldı” Dr. Ceylaner, kazaya neden olan tır şoförünün daha önce de iki kişinin ölümüne yol açtığını öğrendiğinde hissettiği üzüntünün daha da arttığını vurgulayarak, "Bu şoför, üçüncü kez bir can aldı. Üç kişinin ölümüne neden olan birinin daha ağır bir ceza alması gerektiğine inanıyorum," ifadelerini kullandı.  Şoförün 17 Eylül 2024 tarihinde İzmir Adliyesi’nde yargılanacağı duruşmaya dikkat çeken Dr. Ceylaner, bu sürecin adaletin tecelli etmesi için kritik bir önem taşıdığını söyledi. Dr. Ceylaner, "Bu dava, sadece benim ailem için değil, toplumun her bireyi için bir dönüm noktası olmalı" diyerek, Türkiye’de her yıl binlerce kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini hatırlattı. Trafik kazalarının önüne geçmek için daha caydırıcı yasaların getirilmesi gerektiğini belirten Ceylaner, "Artık bu acıların son bulması için hep birlikte sesimizi duyurmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Kızı ölümden dönen doktor isyan etti: Üç kişiyi öldüren biri trafikte ağır vasıta kullansın mı?

 

Tıp fakültesi 5 nci sınıf öğrencisi kızı Beste Ceylaner, kullandığı araca tırın çarpması sonucu ağır yaralanırken, araçta bulunan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Mustafa Terzioğlu da kazada yaşamını yitirmişti.

Dr. Ceylaner,  İzmir'de 17 Eylül’de görülecek dava öncesinde, hayatını kaybeden MustafaTerzioğlu ve trafik terörüne kurban giden herkesin hatırasını yaşatmak ve haklarını savunmak amacıyla #MustafalarYaşasın etiketiyle herkesin paylaşımda bulunması çağrısını yaptı

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, 24 Ocak 2023’te ailesinin hayatını altüst eden trajik bir kazanın ardından adalet arayışını sürdürüyor. 

Tıp fakültesi 5 nci sınıfta okuyan Beste Ceylaner, o gün kullandığı araca bir tırın çarpması sonucu ağır yaralanırken, 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Mustafa Terzioğlu bu kazada hayatını kaybetti. 

Kazaya ilişkin değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Ceylaner, "O gün, sadece bizim değil, Mustafa’nın ailesinin de hayatı karardı." dedi.

“Bu şoför, üçüncü kez bir can aldı”

Dr. Ceylaner, kazaya neden olan tır şoförünün daha önce de iki kişinin ölümüne yol açtığını öğrendiğinde hissettiği üzüntünün daha da arttığını vurgulayarak, "Bu şoför, üçüncü kez bir can aldı. Üç kişinin ölümüne neden olan birinin daha ağır bir ceza alması gerektiğine inanıyorum," ifadelerini kullandı. 

Şoförün 17 Eylül 2024 tarihinde İzmir Adliyesi’nde yargılanacağı duruşmaya dikkat çeken Dr. Ceylaner, bu sürecin adaletin tecelli etmesi için kritik bir önem taşıdığını söyledi.

Dr. Ceylaner, "Bu dava, sadece benim ailem için değil, toplumun her bireyi için bir dönüm noktası olmalı" diyerek, Türkiye’de her yıl binlerce kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini hatırlattı. Trafik kazalarının önüne geçmek için daha caydırıcı yasaların getirilmesi gerektiğini belirten Ceylaner, "Artık bu acıların son bulması için hep birlikte sesimizi duyurmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.