Miadı Dolmuş İlaçlar Yüreğir’de de Toplanacak

GÜNDEM 28.12.2024 - 18:35, Güncelleme: 28.12.2024 - 18:35 601 kez okundu.
 

Miadı Dolmuş İlaçlar Yüreğir’de de Toplanacak

ADEO VE YÜREĞİR BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Adana Eczacı Odası ile Yüreğir Belediyesi’nin ortak yürüteceği projede; miadı geçmiş veya kullanılmayan ilaçlar toplanarak güvenli şekilde bertaraf edilmesi kararı alındı.   Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Selin Öztanrıöver Solak, Ecz. Melika Şahindal Bayer ve Ecz. Sedat Unul ile birlikte Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’yı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.   ECZ. YALBUZDAĞ, “İLAÇLAR, TIBBİ ATIK DEĞİL, TEHLİKELİ ATIKTIR” Miadı dolmuş veya evlerde kullanılmayıp, yarım bırakılmış ilaçların çöpe atılma sonucu; insana, doğaya, çevreye ciddi verdiğini söyleyen Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Bu kapsamda diğer ilçe belediyelerimizle başlatmış olduğumuz miadı dolmuş ilaçları toplama projemizi Yüreğir ilçemizde de yaşama geçirmek istiyoruz. Yüreğir’de 131 eczanemiz bulunuyor. Bizler eczanelerimizde miadı geçen ilaçların “Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine göre, Tehlikeli Atık Bertaraf Etme lisansına sahip firmalar tarafından bertaraf edilmesini sağlıyoruz. İlaçların çöpe atılmaması için atık ilaç ve akılcı ilaç kullanımı konularında belediyemiz ile birlikte toplantılar, eğitimler düzenleyebiliriz. Bu eğitimleri Sağlık Meslek Odaları olan Tabip ve Diş Hekimleri Odaları ile beraber de yapabiliriz. Amacımız Yüreğir ilçemizde toplum bilinci yaratmaktır. Bu anlamda her türlü işbirliği yapma arzusundayız.” dedi.
ADEO VE YÜREĞİR BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Adana Eczacı Odası ile Yüreğir Belediyesi’nin ortak yürüteceği projede; miadı geçmiş veya kullanılmayan ilaçlar toplanarak güvenli şekilde bertaraf edilmesi kararı alındı.

 

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Selin Öztanrıöver Solak, Ecz. Melika Şahindal Bayer ve Ecz. Sedat Unul ile birlikte Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’yı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

 

ECZ. YALBUZDAĞ, “İLAÇLAR, TIBBİ ATIK DEĞİL, TEHLİKELİ ATIKTIR”

Miadı dolmuş veya evlerde kullanılmayıp, yarım bırakılmış ilaçların çöpe atılma sonucu; insana, doğaya, çevreye ciddi verdiğini söyleyen Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Bu kapsamda diğer ilçe belediyelerimizle başlatmış olduğumuz miadı dolmuş ilaçları toplama projemizi Yüreğir ilçemizde de yaşama geçirmek istiyoruz. Yüreğir’de 131 eczanemiz bulunuyor. Bizler eczanelerimizde miadı geçen ilaçların “Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine göre, Tehlikeli Atık Bertaraf Etme lisansına sahip firmalar tarafından bertaraf edilmesini sağlıyoruz. İlaçların çöpe atılmaması için atık ilaç ve akılcı ilaç kullanımı konularında belediyemiz ile birlikte toplantılar, eğitimler düzenleyebiliriz. Bu eğitimleri Sağlık Meslek Odaları olan Tabip ve Diş Hekimleri Odaları ile beraber de yapabiliriz. Amacımız Yüreğir ilçemizde toplum bilinci yaratmaktır. Bu anlamda her türlü işbirliği yapma arzusundayız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.