Mobilya sektöründen genç tasarımcılara tam destek

GÜNDEM 25.10.2024 - 07:00, Güncelleme: 25.10.2024 - 07:00 261 kez okundu.
 

Mobilya sektöründen genç tasarımcılara tam destek

Genç Tasarımcılar Ezber Bozan Tasarım Yarışması ile dünyanın en iyi okullarında okuyor

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlediği Ezber Bozan Tasarım Yarışması bir yarışma olmanın ötesinde tasarımcılar için gerçek bir dönüm noktası.   Ezber Bozan Tasarım Yarışması ile dereceye giren tasarımcılara nakdi ödüllerin yanı sıra Ticaret Bakanlığı desteğiyle yurtdışındaki önemli tasarım okullarında eğitim görme imkânı tanınıyor. Geçmiş dönem Ezber Bozan finalistlerinden Erdener Atasayar, İtalya’da Naba Üniversitesi’nde eğitimini tamamladı, Rana Çöllü ise bu yıl İtalya’da Domus Academy’de eğitimine başladı.   Ayrıca, her yıl birincilik ödülü alan finalistler dünyanın en önemli mobilya ve tasarım fuarı olan İtalya’da İsaloni fuarını ziyaret ederek global ölçekte mobilya tasarım trendlerini yakından görüyor.   Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, “Mobilya sektörümüzde gelecek vaat eden genç tasarımcı adaylarının tasarımlarını ortaya çıkarırken, markalaşmış Türk tasarımcı ve tasarımlarını da dünyaya tanıtıyoruz. Tasarım yarışmalarımız katma değeri yüksek ihracat hedefimize ulaşmamızdaki en büyük araç ve sektörümüzün tasarımcılarla işbirliğine çok önemli bir network oluşturulmasına olanak sağlıyor. Nakdi ödüllerden ziyade yurtdışı eğitim bursu ve fuar ziyaretleri ödülleri onların gelecekleri için çok önemli. Dereceye giren tasarımcılarımız Ticaret Bakanlığımızın desteğiyle yurtdışı eğitim bursu ödülü ile dünyanın en iyi en prestijli tasarım okullarında eğitim hakkı elde ediyor. Ticaret Bakanlığımızın desteğiyle tasarım yarışmalarının devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.       
Genç Tasarımcılar Ezber Bozan Tasarım Yarışması ile dünyanın en iyi okullarında okuyor

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlediği Ezber Bozan Tasarım Yarışması bir yarışma olmanın ötesinde tasarımcılar için gerçek bir dönüm noktası.

 

Ezber Bozan Tasarım Yarışması ile dereceye giren tasarımcılara nakdi ödüllerin yanı sıra Ticaret Bakanlığı desteğiyle yurtdışındaki önemli tasarım okullarında eğitim görme imkânı tanınıyor. Geçmiş dönem Ezber Bozan finalistlerinden Erdener Atasayar, İtalya’da Naba Üniversitesi’nde eğitimini tamamladı, Rana Çöllü ise bu yıl İtalya’da Domus Academy’de eğitimine başladı.

 

Ayrıca, her yıl birincilik ödülü alan finalistler dünyanın en önemli mobilya ve tasarım fuarı olan İtalya’da İsaloni fuarını ziyaret ederek global ölçekte mobilya tasarım trendlerini yakından görüyor.

 

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, “Mobilya sektörümüzde gelecek vaat eden genç tasarımcı adaylarının tasarımlarını ortaya çıkarırken, markalaşmış Türk tasarımcı ve tasarımlarını da dünyaya tanıtıyoruz. Tasarım yarışmalarımız katma değeri yüksek ihracat hedefimize ulaşmamızdaki en büyük araç ve sektörümüzün tasarımcılarla işbirliğine çok önemli bir network oluşturulmasına olanak sağlıyor. Nakdi ödüllerden ziyade yurtdışı eğitim bursu ve fuar ziyaretleri ödülleri onların gelecekleri için çok önemli. Dereceye giren tasarımcılarımız Ticaret Bakanlığımızın desteğiyle yurtdışı eğitim bursu ödülü ile dünyanın en iyi en prestijli tasarım okullarında eğitim hakkı elde ediyor. Ticaret Bakanlığımızın desteğiyle tasarım yarışmalarının devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.   

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.