Öğrenmek hiç bu kadar eğlenceli ve kolay olmamıştı

EĞİTİM 12.07.2024 - 08:41, Güncelleme: 12.07.2024 - 08:41 1126+ kez okundu.
 

Öğrenmek hiç bu kadar eğlenceli ve kolay olmamıştı

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal’in geliştirdiği akıllı köy projeleri, hiç suyu, gıdası olmayan zorlu coğrafyalarda sürdürülebilir kalkınma yaratıyor.

    Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal’in Adana - Karataş ilçesine bağlı Bahçe Köyü’nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik hayata geçirdiği Akıllı Öğrenme Laboratuvarı projesinde 1 yıl geride kaldı. Projede Akıllı Öğrenme Laboratuvarı sayısını artırarak eğitimde fırsat eşitliğinin önünü açmak hedefleniyor.       Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal’in hayata geçirdiği teknoloji temelli öğrenme laboratuvarı projesi, 4 - 12 yaş arasındaki çocuklara kendi hızlarında akıllı ve eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı sağlıyor. Bir yıldır 300 çocuğun yararlandığı projede eğitime erişemeyen çocukların eğitim açıklarını kapatabilmek amaçlanmıştı. Akıllı öğrenme laboratuvarında tabletlere, çocukların motor becerilerini geliştirmeyi amaçlayan fiziksel oyunlar yerleştiriliyor. Temel mantık, matematiksel beceri, okuma-yazma ve yaratıcılık gibi birçok alana destek veren 500’ün üzerinde akıllı uygulama tabletlere yükleniyor. Çocuklar, yapay zeka destekli, çağın ötesinde bir modelle verimli ve hızlı bir şekilde öğrenebiliyorlar.      “Hedefimiz akıllı öğrenme laboratuvarı projemizi yaygınlaştırmak” Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Dağlı, Akıllı Öğrenme Laboratuvarı projesinin yaygınlaşmasının çok önemli olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Yıl boyunca yaklaşık 300 çocuğa hizmet veren laboratuvarımızda; iki kolaylaştırıcı öğretmenimiz; okul eğitimi bittikten sonra, hafta içi her gün öğleden sonra, iki saat laboratuvarımızda görev alıyorlar. Adana'da ikamet eden ve bölgedeki projelerimizin koordinatörlüğünü yapan arkadaşımız belirli aralıklarla laboratuvarımızı ziyaret edip raporlama yapıyor. Yaz dönemi boyunca da laboratuvarımız aktif olarak kullanılmaya devam ediyor. Bölgede yaşayan çocukların ve mevsimlik tarım işçisi ailelerin Türkçe dil bilgileri olmadığı için öğrenme sınıfımız sayesinde hızlıca Türkçe öğrenmeye başladılar. Sözel ağırlıklı bu laboratuvarımızın dışında çocukların mantık, matematik kabiliyetlerinin de gelişmesi için sınıf sayımızı artırmayı ve sayısal ağırlıklı istasyonları da kurmayı istiyoruz.”
Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal’in geliştirdiği akıllı köy projeleri, hiç suyu, gıdası olmayan zorlu coğrafyalarda sürdürülebilir kalkınma yaratıyor.
 

 

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal’in Adana - Karataş ilçesine bağlı Bahçe Köyü’nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik hayata geçirdiği Akıllı Öğrenme Laboratuvarı projesinde 1 yıl geride kaldı. Projede Akıllı Öğrenme Laboratuvarı sayısını artırarak eğitimde fırsat eşitliğinin önünü açmak hedefleniyor.  

 

 

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal’in hayata geçirdiği teknoloji temelli öğrenme laboratuvarı projesi, 4 - 12 yaş arasındaki çocuklara kendi hızlarında akıllı ve eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı sağlıyor. Bir yıldır 300 çocuğun yararlandığı projede eğitime erişemeyen çocukların eğitim açıklarını kapatabilmek amaçlanmıştı. Akıllı öğrenme laboratuvarında tabletlere, çocukların motor becerilerini geliştirmeyi amaçlayan fiziksel oyunlar yerleştiriliyor. Temel mantık, matematiksel beceri, okuma-yazma ve yaratıcılık gibi birçok alana destek veren 500’ün üzerinde akıllı uygulama tabletlere yükleniyor. Çocuklar, yapay zeka destekli, çağın ötesinde bir modelle verimli ve hızlı bir şekilde öğrenebiliyorlar. 

 

 

“Hedefimiz akıllı öğrenme laboratuvarı projemizi yaygınlaştırmak”

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Dağlı, Akıllı Öğrenme Laboratuvarı projesinin yaygınlaşmasının çok önemli olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Yıl boyunca yaklaşık 300 çocuğa hizmet veren laboratuvarımızda; iki kolaylaştırıcı öğretmenimiz; okul eğitimi bittikten sonra, hafta içi her gün öğleden sonra, iki saat laboratuvarımızda görev alıyorlar. Adana'da ikamet eden ve bölgedeki projelerimizin koordinatörlüğünü yapan arkadaşımız belirli aralıklarla laboratuvarımızı ziyaret edip raporlama yapıyor. Yaz dönemi boyunca da laboratuvarımız aktif olarak kullanılmaya devam ediyor. Bölgede yaşayan çocukların ve mevsimlik tarım işçisi ailelerin Türkçe dil bilgileri olmadığı için öğrenme sınıfımız sayesinde hızlıca Türkçe öğrenmeye başladılar. Sözel ağırlıklı bu laboratuvarımızın dışında çocukların mantık, matematik kabiliyetlerinin de gelişmesi için sınıf sayımızı artırmayı ve sayısal ağırlıklı istasyonları da kurmayı istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.