Perseid Meteor Yağmuru Bugün Türkiye’den Gözlemlenebilecek!

BİLİM 13.08.2024 - 09:35, Güncelleme: 13.08.2024 - 09:35 1078+ kez okundu.
 

Perseid Meteor Yağmuru Bugün Türkiye’den Gözlemlenebilecek!

Yandex Hava Durumu Bu Yılın En Etkileyici Meteor Yağmurunun Nasıl Görüleceğini Paylaştı

    Yandex Hava Durumu ekibi, 12 Ağustos'ta Türkiye'de Perseid meteor yağmurunun gözlemlenebileceği koşulları paylaştı ve havanın çoğunlukla ideal olacağını öngördü. Her yıl Ağustos ayında, gökyüzünde yoğun ve muhteşem bir meteor yağmurunu izlemek mümkün oluyor. Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı tozlu parçacıklardan oluşan bir iz bırakırken, bu kozmik tanecikler akıntılar halinde Perseus takımyıldızı yönünden (Perseids adı buradan geliyor) devasa hızlarla Dünya'ya doğru yarışıyor ve gezegenimizin atmosferinde alev alıyor. Meteor yağmuru neredeyse bir ay sürmekle birlikte, en yoğun anları 12-13 Ağustos gecesine denk geliyor. Bu süre zarfında gökyüzüne bakarak saatte 60 ila 100 arası meteor görülebiliyor.
Yandex Hava Durumu Bu Yılın En Etkileyici Meteor Yağmurunun Nasıl Görüleceğini Paylaştı

 

 

Yandex Hava Durumu ekibi, 12 Ağustos'ta Türkiye'de Perseid meteor yağmurunun gözlemlenebileceği koşulları paylaştı ve havanın çoğunlukla ideal olacağını öngördü.

Her yıl Ağustos ayında, gökyüzünde yoğun ve muhteşem bir meteor yağmurunu izlemek mümkün oluyor. Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı tozlu parçacıklardan oluşan bir iz bırakırken, bu kozmik tanecikler akıntılar halinde Perseus takımyıldızı yönünden (Perseids adı buradan geliyor) devasa hızlarla Dünya'ya doğru yarışıyor ve gezegenimizin atmosferinde alev alıyor. Meteor yağmuru neredeyse bir ay sürmekle birlikte, en yoğun anları 12-13 Ağustos gecesine denk geliyor. Bu süre zarfında gökyüzüne bakarak saatte 60 ila 100 arası meteor görülebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.