Putin: Çatışma Batı desteği olmadan hızla sona erer

DÜNYA 09.02.2025 - 09:06, Güncelleme: 09.02.2025 - 09:06 1340+ kez okundu.
 

Putin: Çatışma Batı desteği olmadan hızla sona erer

Moskova, (Hibya) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya 1 televizyon kanalında yayınlanan "Moskova. Kremlin. Putin" programında Batılı ülkelerin Kiev'e mali destek vermeyi kesmesi halinde Ukrayna'daki çatışmanın bir buçuk-iki ay içinde sona erebileceğini söyledi.

  Rusya Devlet Başkanı, mevcut durumda Ukrayna'nın neredeyse sıfır egemenliğe sahip olduğunu belirtti. Bununla birlikte Putin, Kiev rejiminin mevcut başkanının Moskova ile müzakereleri yasaklayan kendi emrini iptal edemeyeceğini, çünkü şu anda ülkenin meşru lideri olmadığını vurguladı. Başkan ayrıca Kiev ile müzakere olasılıkları hakkında da konuştu. Ona göre, mevcut durumda Ukrayna'nın mevcut yönetimi Moskova ile diyalog yürütemez. Putin “Eğer şimdi müzakerelere başlarsak, bu gayrimeşru olacaktır. Burada, bundan bahsetmedim, bir sorun var. Neden mi? Çünkü rejimin şu anki lideri, bugün onu böyle adlandırmanın tek yolu bu, bu kararnameyi imzaladığında nispeten meşru bir başkandı. Ancak şimdi bunu iptal edemez, çünkü gayrimeşru.” dedi.
Moskova, (Hibya) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya 1 televizyon kanalında yayınlanan "Moskova. Kremlin. Putin" programında Batılı ülkelerin Kiev'e mali destek vermeyi kesmesi halinde Ukrayna'daki çatışmanın bir buçuk-iki ay içinde sona erebileceğini söyledi.

 

Rusya Devlet Başkanı, mevcut durumda Ukrayna'nın neredeyse sıfır egemenliğe sahip olduğunu belirtti. Bununla birlikte Putin, Kiev rejiminin mevcut başkanının Moskova ile müzakereleri yasaklayan kendi emrini iptal edemeyeceğini, çünkü şu anda ülkenin meşru lideri olmadığını vurguladı.

Başkan ayrıca Kiev ile müzakere olasılıkları hakkında da konuştu. Ona göre, mevcut durumda Ukrayna'nın mevcut yönetimi Moskova ile diyalog yürütemez.

Putin “Eğer şimdi müzakerelere başlarsak, bu gayrimeşru olacaktır. Burada, bundan bahsetmedim, bir sorun var. Neden mi? Çünkü rejimin şu anki lideri, bugün onu böyle adlandırmanın tek yolu bu, bu kararnameyi imzaladığında nispeten meşru bir başkandı. Ancak şimdi bunu iptal edemez, çünkü gayrimeşru.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.