Rektör Sözen: Bilişimde bölgenin öncüsü olacağız

BİLİM 17.10.2024 - 07:29, Güncelleme: 17.10.2024 - 07:29 518 kez okundu.
 

Rektör Sözen: Bilişimde bölgenin öncüsü olacağız

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulunan Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, bilgisayar teknolojileri konusunda bölgenin öncü üniversitesi olacaklarını belirterek, bu zenginliği dünyanın çeşitli üniversiteleriyle de entegre edeceklerini söyledi. LEZZET FESTİVALİ’NE BEKLİYORUZ Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak lezzet festivali alanında gıda mühendisliği bölümünün standını açtıklarını belirten Prof. Dr. Sözen, “Bu yıl gıda mühendisliği bölümüne 9 öğrenci geldi. Bu kadar tarım kenti olan bir şehirde Çukurova’da ziraat fakültesi var. Onlar ürünü ürettiler. Bu ürünü test edecek, ürünün kalitesin artıracak veya gıda ile ilgili işleri kim yapacak bizim bölüm yapacak. Neden bu kadar az öğrenci geliyor diye düşündük. Bu yüzden lezzet festivalinde bir stant açtık. Gıda mühendisliği bölümünü orada tanıtacağız. Tüm Adanalıları festivale bekliyoruz” dedi
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulunan Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, bilgisayar teknolojileri konusunda bölgenin öncü üniversitesi olacaklarını belirterek, bu zenginliği dünyanın çeşitli üniversiteleriyle de entegre edeceklerini söyledi.

LEZZET FESTİVALİ’NE BEKLİYORUZ

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak lezzet festivali alanında gıda mühendisliği bölümünün standını açtıklarını belirten Prof. Dr. Sözen, “Bu yıl gıda mühendisliği bölümüne 9 öğrenci geldi. Bu kadar tarım kenti olan bir şehirde Çukurova’da ziraat fakültesi var. Onlar ürünü ürettiler. Bu ürünü test edecek, ürünün kalitesin artıracak veya gıda ile ilgili işleri kim yapacak bizim bölüm yapacak. Neden bu kadar az öğrenci geliyor diye düşündük. Bu yüzden lezzet festivalinde bir stant açtık. Gıda mühendisliği bölümünü orada tanıtacağız. Tüm Adanalıları festivale bekliyoruz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.