SANKO SANAT GALERİSİ’NDE “MEKAN VE İNSAN” TEMALI RESİM SERGİSİ

SANAT 27.10.2024 - 08:34, Güncelleme: 27.10.2024 - 08:35 1245 kez okundu.
 

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE “MEKAN VE İNSAN” TEMALI RESİM SERGİSİ

RESSAM ATİYE GÜNER: “TOPLUMLARIN GELECEĞİ İÇİN SANATSAL FAALİYETLER DESTEKLENMELİ, GENÇLER SANATA TEŞVİK EDİLMELİDİR”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Atiye Güner, “Mekan ve İnsan” temalı eserlerini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.   Dr. Öğr. Üyesi Güner, sergi açılışında yaptığı konuşmada sanatın birleştirici yönüne değinerek, toplumların geleceği için sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi ve genç kuşakların sanata teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.   Mekanın genellikle sınırlandırılmış boşluk olarak tanımlandığına vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Güner, “Kevn yani olmak kökünden türeyen bir kelimedir. Varoluşu da simgeler aslında. Varoluşundan itibaren mekanla sürekli ilişki içinde olan insan bir yandan boşluğu biçimlendiren özne, bir yandan da boşluğun dönüştürdüğü nesnedir” dedi.   Dr. Öğr. Üyesi Güner, “Modern sanata gelinceye kadar mekan ve insan geleneksel anlamda birbirinden ayrı varlıklar olarak görülmüştür. Günümüz sanatında mekan sanat yapıtının varlığını temsil eden dinamik bir öğedir” ifadelerini kullandı.   Sergide çağdaş tekniklerle yaptığı eserlerinin yer aldığını ve çalışmalarında yerel değerleri de öne çıkaran veriler olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Güner, “Toplumları bir arada tutan en büyük bağlayıcı değer kültürdür. Günümüz dünyasında sürdürülebilir kültüre çok önem veriliyor. Son dönemde bütün dünyada kültür ve sanatın sürdürülebilirliği ön plana çıkmıştır” diye konuştu.  
RESSAM ATİYE GÜNER: “TOPLUMLARIN GELECEĞİ İÇİN SANATSAL FAALİYETLER DESTEKLENMELİ, GENÇLER SANATA TEŞVİK EDİLMELİDİR”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Atiye Güner, “Mekan ve İnsan” temalı eserlerini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

 

Dr. Öğr. Üyesi Güner, sergi açılışında yaptığı konuşmada sanatın birleştirici yönüne değinerek, toplumların geleceği için sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi ve genç kuşakların sanata teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Mekanın genellikle sınırlandırılmış boşluk olarak tanımlandığına vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Güner, “Kevn yani olmak kökünden türeyen bir kelimedir. Varoluşu da simgeler aslında. Varoluşundan itibaren mekanla sürekli ilişki içinde olan insan bir yandan boşluğu biçimlendiren özne, bir yandan da boşluğun dönüştürdüğü nesnedir” dedi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Güner, “Modern sanata gelinceye kadar mekan ve insan geleneksel anlamda birbirinden ayrı varlıklar olarak görülmüştür. Günümüz sanatında mekan sanat yapıtının varlığını temsil eden dinamik bir öğedir” ifadelerini kullandı.

 

Sergide çağdaş tekniklerle yaptığı eserlerinin yer aldığını ve çalışmalarında yerel değerleri de öne çıkaran veriler olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Güner, “Toplumları bir arada tutan en büyük bağlayıcı değer kültürdür. Günümüz dünyasında sürdürülebilir kültüre çok önem veriliyor. Son dönemde bütün dünyada kültür ve sanatın sürdürülebilirliği ön plana çıkmıştır” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.