Şırnak'ta şap virüsü görüldü

YAŞAM (AA) - Anadolu Ajansı | 10.07.2024 - 11:32, Güncelleme: 11.07.2024 - 07:27 717+ kez okundu.
 

Şırnak'ta şap virüsü görüldü

Şırnak’ın İdil ilçesinde şap hastalığı tespit edilmesi üzerine ilçeye büyük ve küçükbaş hayvanların giriş-çıkışları yasaklandı.

İdil'e bağlı Yüksekköy kırsal mahallesinde bir yetiştiriciye ait hayvanda şap virüsü tespit edilmesi üzerine ilçede hayvan hareketliliği yasaklandı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 9 Eylül 2024 tarihine kadar kesim amaçlı olarak hareket edecekler dışında ilçeye büyük ve küçükbaş hayvanların giriş-çıkışlarının yasaklandığı ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlçemize bağlı Yüksekköy köyünde şap hastalığı çıkması sebebiyle, ilçemizin tamamına 2 ay boyunca büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketleri, kesim amaçlı olarak hareket edecekler dışında 9 Eylül 2024 tarihine kadar kapatılmıştır. Yetiştiricilerimizin bu konuda hassas olması, aksi takdirde Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır." (İLKHA)
Şırnak’ın İdil ilçesinde şap hastalığı tespit edilmesi üzerine ilçeye büyük ve küçükbaş hayvanların giriş-çıkışları yasaklandı.

İdil'e bağlı Yüksekköy kırsal mahallesinde bir yetiştiriciye ait hayvanda şap virüsü tespit edilmesi üzerine ilçede hayvan hareketliliği yasaklandı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 9 Eylül 2024 tarihine kadar kesim amaçlı olarak hareket edecekler dışında ilçeye büyük ve küçükbaş hayvanların giriş-çıkışlarının yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçemize bağlı Yüksekköy köyünde şap hastalığı çıkması sebebiyle, ilçemizin tamamına 2 ay boyunca büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketleri, kesim amaçlı olarak hareket edecekler dışında 9 Eylül 2024 tarihine kadar kapatılmıştır. Yetiştiricilerimizin bu konuda hassas olması, aksi takdirde Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır." (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.