Slovakya'da hükümetin "yolsuzluk" planı protesto edildi

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 07.02.2024 - 23:51, Güncelleme: 08.02.2024 - 07:07 1284+ kez okundu.
 

Slovakya'da hükümetin "yolsuzluk" planı protesto edildi

Slovakya'da Başbakan Robert Fico'nun "yolsuzlukla ilgilenen özel savcılık makamını ortadan kaldırma planı" protesto edildi.

Slovakya Parlamentosu önünde toplanan binlerce kişi, Başbakan Robert Fico'nun büyük suçlar ve yolsuzlukla ilgilenen özel savcılık makamını ortadan kaldırma planını protesto etti. Parlamentoda çoğunluğa sahip olan iktidar koalisyonu, nihai oylamayı perşembe gününe erteledi. Başbakanın partisiyle bağlantılı çok sayıda kişi yolsuzluk skandalları nedeniyle yargılanıyor. Fico'nun koalisyon hükümeti tarafından onaylanan plana göre, rüşvet, organize suçlar ve aşırıcılık gibi suçlar, 20 yıldır bu tür suçlarla ilgilenmeyen bölgesel ofislerdeki savcılar tarafından ele alınacak. Fico, 30 Eylül'deki parlamento seçimlerini kazanmasının ardından geçen yıl dördüncü kez iktidara geldi. (İLKHA)
Slovakya'da Başbakan Robert Fico'nun "yolsuzlukla ilgilenen özel savcılık makamını ortadan kaldırma planı" protesto edildi.

Slovakya Parlamentosu önünde toplanan binlerce kişi, Başbakan Robert Fico'nun büyük suçlar ve yolsuzlukla ilgilenen özel savcılık makamını ortadan kaldırma planını protesto etti.

Parlamentoda çoğunluğa sahip olan iktidar koalisyonu, nihai oylamayı perşembe gününe erteledi.

Başbakanın partisiyle bağlantılı çok sayıda kişi yolsuzluk skandalları nedeniyle yargılanıyor.

Fico'nun koalisyon hükümeti tarafından onaylanan plana göre, rüşvet, organize suçlar ve aşırıcılık gibi suçlar, 20 yıldır bu tür suçlarla ilgilenmeyen bölgesel ofislerdeki savcılar tarafından ele alınacak.

Fico, 30 Eylül'deki parlamento seçimlerini kazanmasının ardından geçen yıl dördüncü kez iktidara geldi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.