Sofra terapisi

YAŞAM 06.01.2025 - 08:32, Güncelleme: 06.01.2025 - 08:32 745 kez okundu.
 

Sofra terapisi

Eğitimci, yazar ve kişisel gelişim uzmanı Murat Tunalı, ailece yemeğe oturmanın hem çocuklar hem de ebeveynleri için büyük faydaları olduğunu söyledi.

   Bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24251656/); aile yemeklerinin daha güçlü aileler ve gençler oluşturmak için eşsiz bir fırsat sağlayabileceğini gösteriyor.       Aileleri haftada en az 3 kez birlikte yemek yemeye çağıran Murat Tunalı, bu konuda şu bilgileri verdi:      “Hangi öğünde bir araya geldiğinizin bir önemi yok. Kahvaltı da olabilir öğle ya da akşam yemeği de olabilir.       Paylaşılan yemek vakitleri, konuşma, birbirinize sevgi, ilgi ve anlayış gösterme şansı verir. Araştırmalar, aile yemeklerini sağlıklı zihinsel gelişim ve çocukluk depresyonu, yeme bozuklukları, madde kullanımı ve diğer zihinsel sağlık sorunları için daha düşük risklerle ilişkilendiriyor.      Yemek vakitleri ailelere düzenli olarak iletişim ve etkileşim fırsatı sunar. Sık aile yemeği yediğini bildiren ergenler ayrıca daha fazla aile bağlantısı, ebeveyn denetimi ve endişeleri hakkında ebeveynleriyle konuşabildiklerini bildirmektedir. Dolayısıyla ebeveynlerin de çocukları ve diğer aile üyeleriyle daha fazla iletişim ve etkileşimden faydalanabileceği ve yemek vakitlerinin bunun gerçekleşmesi için bir fırsat yaratabileceği sonucu çıkar. Sık aile yemekleri aynı zamanda bir aile rutini ve ritüeli olarak da hizmet edebilir. Uzun süredir devam eden kanıtlar, aile rutinleri ve ritüellerinin tüm aile üyeleri için daha iyi sağlık ve refahın yanı sıra ebeveynlik yeterliliği ve evlilik memnuniyeti duygularıyla ilişkili olduğunu göstermektedir.” 
Eğitimci, yazar ve kişisel gelişim uzmanı Murat Tunalı, ailece yemeğe oturmanın hem çocuklar hem de ebeveynleri için büyük faydaları olduğunu söyledi.

  

Bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24251656/); aile yemeklerinin daha güçlü aileler ve gençler oluşturmak için eşsiz bir fırsat sağlayabileceğini gösteriyor.   

  

Aileleri haftada en az 3 kez birlikte yemek yemeye çağıran Murat Tunalı, bu konuda şu bilgileri verdi:  

  

“Hangi öğünde bir araya geldiğinizin bir önemi yok. Kahvaltı da olabilir öğle ya da akşam yemeği de olabilir.   

  

Paylaşılan yemek vakitleri, konuşma, birbirinize sevgi, ilgi ve anlayış gösterme şansı verir. Araştırmalar, aile yemeklerini sağlıklı zihinsel gelişim ve çocukluk depresyonu, yeme bozuklukları, madde kullanımı ve diğer zihinsel sağlık sorunları için daha düşük risklerle ilişkilendiriyor.  

  

Yemek vakitleri ailelere düzenli olarak iletişim ve etkileşim fırsatı sunar. Sık aile yemeği yediğini bildiren ergenler ayrıca daha fazla aile bağlantısı, ebeveyn denetimi ve endişeleri hakkında ebeveynleriyle konuşabildiklerini bildirmektedir. Dolayısıyla ebeveynlerin de çocukları ve diğer aile üyeleriyle daha fazla iletişim ve etkileşimden faydalanabileceği ve yemek vakitlerinin bunun gerçekleşmesi için bir fırsat yaratabileceği sonucu çıkar. Sık aile yemekleri aynı zamanda bir aile rutini ve ritüeli olarak da hizmet edebilir. Uzun süredir devam eden kanıtlar, aile rutinleri ve ritüellerinin tüm aile üyeleri için daha iyi sağlık ve refahın yanı sıra ebeveynlik yeterliliği ve evlilik memnuniyeti duygularıyla ilişkili olduğunu göstermektedir.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.