Sömürgecilik Evrimleşerek Devam Ediyor

DÜNYA 24.05.2024 - 07:27, Güncelleme: 24.05.2024 - 07:27 1367+ kez okundu.
 

Sömürgecilik Evrimleşerek Devam Ediyor

11. Uluslararası İletişim Günleri’nde veri sömürgeciliği konuşuldu!

Üsküdar Üniversitesi 11. Uluslararası İletişim Günleri kapsamında sunumlarını gerçekleştiren konuk konuşmacılar “Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği” konusundaki tespitlerini dile getirdi.  Sempozyumun ikinci gününde Üsküdar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan’ın başkanlığındaki oturumda Moskova Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Elena Vartanova Moskova’dan canlı bağlantıyla sunumunu gerçekleştirdi.  İnternet erişiminde eşitlik yok… Prof. Dr. Elena Vartanova, dijital medyanın ve teknolojinin ülkelerin ve toplumun farklı bir boyuta evrilmesine katkı sağladığını ifade ederek, dünyada toplumlar arasında yoksulluk, eşitsizlik, eğitime eşit düzeyde erişememenin yanı sıra internete erişimde de eşitliğin olmadığını, hala internete erişimin olmadığı bölgelerin bulunduğunu anlattı. Geleneksel medyanın dijital değişimden ve dönüşümden etkilendiğini, medya terminolojisinde de değişimlerin başladığını dile getiren Prof. Dr. Elena Vartanova, dijital platformların geleneksek medyaya yeni bir alt yapı sunduğunu da söyledi. Yeni medya ile reklam modelleri de değişip dönüştü Prof. Dr. Elena Vartanova, dijital platformların yeni medya sistemlerinin nüvesini oluşturduğunu da kaydederek, yeni medya ile reklam modellerinin de değişip dönüştüğünü, pek çok ekonomik faaliyetin de bu platformlar üzerinden gerçekleştiğini anlattı. Medya alanında yeni verilerin üretildiğini dile getiren Prof. Dr. Elena Vartanova, “Çok farklı medya kanallarında içeriklerin dolaşımı söz konusu. Podcastler, kısa videolar ile pek çok içerik yeni verilerin oluşumuna katkı sağlıyor. Geleneksel medya yaklaşımları medya endüstrisinde çağın ihtiyaçlarına göre hizmet veremiyor. Sosyal medya da medya sınıflandırmasına yeni bir fonksiyon olarak ekleniyor.” dedi.
11. Uluslararası İletişim Günleri’nde veri sömürgeciliği konuşuldu!

Üsküdar Üniversitesi 11. Uluslararası İletişim Günleri kapsamında sunumlarını gerçekleştiren konuk konuşmacılar “Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği” konusundaki tespitlerini dile getirdi. 

Sempozyumun ikinci gününde Üsküdar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan’ın başkanlığındaki oturumda Moskova Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Elena Vartanova Moskova’dan canlı bağlantıyla sunumunu gerçekleştirdi. 

İnternet erişiminde eşitlik yok…

Prof. Dr. Elena Vartanova, dijital medyanın ve teknolojinin ülkelerin ve toplumun farklı bir boyuta evrilmesine katkı sağladığını ifade ederek, dünyada toplumlar arasında yoksulluk, eşitsizlik, eğitime eşit düzeyde erişememenin yanı sıra internete erişimde de eşitliğin olmadığını, hala internete erişimin olmadığı bölgelerin bulunduğunu anlattı.

Geleneksel medyanın dijital değişimden ve dönüşümden etkilendiğini, medya terminolojisinde de değişimlerin başladığını dile getiren Prof. Dr. Elena Vartanova, dijital platformların geleneksek medyaya yeni bir alt yapı sunduğunu da söyledi.

Yeni medya ile reklam modelleri de değişip dönüştü

Prof. Dr. Elena Vartanova, dijital platformların yeni medya sistemlerinin nüvesini oluşturduğunu da kaydederek, yeni medya ile reklam modellerinin de değişip dönüştüğünü, pek çok ekonomik faaliyetin de bu platformlar üzerinden gerçekleştiğini anlattı.

Medya alanında yeni verilerin üretildiğini dile getiren Prof. Dr. Elena Vartanova, “Çok farklı medya kanallarında içeriklerin dolaşımı söz konusu. Podcastler, kısa videolar ile pek çok içerik yeni verilerin oluşumuna katkı sağlıyor. Geleneksel medya yaklaşımları medya endüstrisinde çağın ihtiyaçlarına göre hizmet veremiyor. Sosyal medya da medya sınıflandırmasına yeni bir fonksiyon olarak ekleniyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.