TKP’den Avcılar Hospital önünde eylem

GÜNDEM 20.10.2024 - 09:19, Güncelleme: 20.10.2024 - 09:19 590 kez okundu.
 

TKP’den Avcılar Hospital önünde eylem

“Yenidoğan çetesi"ni eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu Avcılar Hospital önünde protesto eden TKP İstanbul İl Örgütü tüm özel hastanelerin derhal devletleştirilmesini talep etti.

    Türkiye Komünist Partisi (TKP) bugün eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu Avcılar Hospital Hastanesi önünde yenidoğan bebeklerin yaşamlarını umursamadan, cebini doldurmak için her şeyi yapan vahşi çeteyi protesto etti.     Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) para almak için bebek acil hastalarını anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sevk eden ve burada en az 10 bebeğin enfeksiyondan ölümüne yol açan, bebeklere yanlış tedavi uygulayan, ilaç hırsızlığı yapan çeteye karşı toplumun öfkesi büyüyor. İstanbul Avcılar’da eski Bakan Müezzinoğlu’nun patronu olduğu Avcılar Hospital Hastanesi'nin olduğu sokağın başında toplanan TKP’liler "İnsan hayatı kâr kapısı olmaktan çıkarılsın! Özel hastaneler devletleştirilsin" pankartı açarak hastane önüne yürüdü. “Bebeklerin katili patron düzeni”, "Boyun eğme memlekete sahip çık”, “Çetelerden hesabı komünistler soracak” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Yaren Bedel okudu.   'Bu, münferit bir olay değil'   Gözlerini kâr hırsı bürümüş bir çetenin kâr hırsıyla kurulmuş özel hastaneleri kullanarak ayını doldurmamış çocukları katlettiğinin yakın zamanda ortaya çıktığını belirten Bedel “Bu olayı münferit bir olay olarak görmüyoruz. Bu düzenin sağlığı getirdiği hal, insan sağlığının kârlara feda edilmesidir. Sağlığımız çetelere, çete iş birlikçilerine terk edilmektedir” dedi.     ‘Tüm özel sağlık hizmet sağlayıcıları derhal devletleştirilsin’   Sağlık sistemi piyasanın kuralsızlığına teslim olunca, asıl amaç para kazanmak olunca çete faaliyetlerinin de, insan hayatını hiçe sayan acımasızlıkların doğallaştığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: “Sağlık bir kere alınır satılır bir nesne hâline gelince insan sağlığı da ticari bir faaliyetin konusuna indirgeniyor. İnsanlar parasını verebildiği kadar sağlıklı olabiliyor ya da insan hayatına ve sağlığına kasteden her örnek, ticari bir usulsüzlüğün konusu olarak karşımıza çıkıyor.” Bu düzende her özel hastanenin bir işletme her hastanın bir müşteri konumunda olduğunu vurgulayan Bedel “Bu durum bir gereklilik değildir. Bu durum bir zorunluluk hiç değildir. İnsan sağlığı kâr hırsına peşkeş çekilemez. Çekilmemesi için derhal tüm özel sağlık hizmet sağlayıcılarının devletleştirilmesini talep ediyoruz” dedi.
“Yenidoğan çetesi"ni eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu Avcılar Hospital önünde protesto eden TKP İstanbul İl Örgütü tüm özel hastanelerin derhal devletleştirilmesini talep etti.
 

 

Türkiye Komünist Partisi (TKP) bugün eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu Avcılar Hospital Hastanesi önünde yenidoğan bebeklerin yaşamlarını umursamadan, cebini doldurmak için her şeyi yapan vahşi çeteyi protesto etti.

 

 

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) para almak için bebek acil hastalarını anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sevk eden ve burada en az 10 bebeğin enfeksiyondan ölümüne yol açan, bebeklere yanlış tedavi uygulayan, ilaç hırsızlığı yapan çeteye karşı toplumun öfkesi büyüyor.

İstanbul Avcılar’da eski Bakan Müezzinoğlu’nun patronu olduğu Avcılar Hospital Hastanesi'nin olduğu sokağın başında toplanan TKP’liler "İnsan hayatı kâr kapısı olmaktan çıkarılsın! Özel hastaneler devletleştirilsin" pankartı açarak hastane önüne yürüdü.

“Bebeklerin katili patron düzeni”, "Boyun eğme memlekete sahip çık”, “Çetelerden hesabı komünistler soracak” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Yaren Bedel okudu.

 

'Bu, münferit bir olay değil'

 

Gözlerini kâr hırsı bürümüş bir çetenin kâr hırsıyla kurulmuş özel hastaneleri kullanarak ayını doldurmamış çocukları katlettiğinin yakın zamanda ortaya çıktığını belirten Bedel “Bu olayı münferit bir olay olarak görmüyoruz. Bu düzenin sağlığı getirdiği hal, insan sağlığının kârlara feda edilmesidir. Sağlığımız çetelere, çete iş birlikçilerine terk edilmektedir” dedi.

 

 

‘Tüm özel sağlık hizmet sağlayıcıları derhal devletleştirilsin’

 

Sağlık sistemi piyasanın kuralsızlığına teslim olunca, asıl amaç para kazanmak olunca çete faaliyetlerinin de, insan hayatını hiçe sayan acımasızlıkların doğallaştığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sağlık bir kere alınır satılır bir nesne hâline gelince insan sağlığı da ticari bir faaliyetin konusuna indirgeniyor. İnsanlar parasını verebildiği kadar sağlıklı olabiliyor ya da insan hayatına ve sağlığına kasteden her örnek, ticari bir usulsüzlüğün konusu olarak karşımıza çıkıyor.”

Bu düzende her özel hastanenin bir işletme her hastanın bir müşteri konumunda olduğunu vurgulayan Bedel “Bu durum bir gereklilik değildir. Bu durum bir zorunluluk hiç değildir. İnsan sağlığı kâr hırsına peşkeş çekilemez. Çekilmemesi için derhal tüm özel sağlık hizmet sağlayıcılarının devletleştirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.