Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi 2024 Çalıştay Raporu’nu Yayınlandı

TEKNOLOJİ 17.07.2024 - 07:17, Güncelleme: 17.07.2024 - 07:17 1326+ kez okundu.
 

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi 2024 Çalıştay Raporu’nu Yayınlandı

Türkiye’de yapay zeka farkındalığını artırma ve ekosistemini geliştirme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi 2017 yılından beri gerçekleştirdiği yıllık çalıştayının raporunu yayınladı. Mayıs ayında düzenlenen çalıştayda, Türkiye’nin yapay zeka stratejisini gerçekleştirebilmesi için ortaya koyması gereken “Yapay Zeka Seferberliği”nin önemli adımları ve geleceğe yönelik hedefleri belirlendi.

  Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) düzenlediği çalıştayda, özel sektör temsilcileri, teknoloji şirketleri yetkilileri, girişimciler, akademisyenler, basın mensupları, kamu ve STK temsilcileri gibi Türkiye’deki yapay zeka ekosistemine yön veren birçok farklı paydaşı bir araya getirdi. TRAI 2024 Çalıştayı kapsamında yapay zeka gündemi, ekosistem iş birlikleri, Türkiye’nin yapay zeka stratejisi ve global ölçekte Türkiye’ye rekabet avantajı sağlayacak çalışmalar konuşuldu. Çalıştay kapsamında ortaya çıkan “Yapay Zeka Seferberliği” için atılması gereken somut adımlar belirlendi. Yapay Zeka Seferberliği: Ortak Vizyon ve İş Birliği TRAI Çalıştay raporunda ,“Yapay Zeka Seferberliği” için ülkemizin yapay zeka teknolojisine yönelik kaynaklarını ve  kabiliyetlerini kullanması, bu kapsamda gerçekleşecek ekosistem iş birliklerinin önemi ve kamu, özel sektör, akademi, girişimler ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışarak bir vizyon geliştirmesinin gerekliliği vurgulandı.  Dijitalleşme Altyapısı ve Stratejik Konum: Türkiye’nin Güçlü Yönleri Çalıştay raporunda yer verilen SWOT analizine göre, Türkiye’nin dijitalleşme altyapısı, stratejik coğrafi konumu ve genç nüfus gibi güçlü yönleri ön plana çıkıyor. Bu avantajlar, Türkiye’nin yapay zeka teknolojilerini benimsemesi ve geliştirmesi için büyük bir potansiyel sunuyor. Raporda; sağlık, otomotiv, tarım, savunma sanayi gibi kritik sektörlerde yapay zeka uygulamalarının hayata geçirilmesinin önemi aktarılıyor. Veri Kültürü ve Yetkinlik Geliştirme: Başarının Anahtarı Yapay zeka seferberliğinin başarılı olabilmesi için veri kültürü ve yetkinlik geliştirme konuları büyük önem taşıyor. Veri okuryazarlığının artırılması, veri güvenliği ve etik kullanımın sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, toplumun her kesiminde yapay zeka yetkinliklerinin artırılması ve bu alanda eğitim programlarının yaygınlaştırılması gerektiği belirtiliyor.  
Türkiye’de yapay zeka farkındalığını artırma ve ekosistemini geliştirme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi 2017 yılından beri gerçekleştirdiği yıllık çalıştayının raporunu yayınladı. Mayıs ayında düzenlenen çalıştayda, Türkiye’nin yapay zeka stratejisini gerçekleştirebilmesi için ortaya koyması gereken “Yapay Zeka Seferberliği”nin önemli adımları ve geleceğe yönelik hedefleri belirlendi.

 

Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) düzenlediği çalıştayda, özel sektör temsilcileri, teknoloji şirketleri yetkilileri, girişimciler, akademisyenler, basın mensupları, kamu ve STK temsilcileri gibi Türkiye’deki yapay zeka ekosistemine yön veren birçok farklı paydaşı bir araya getirdi.

TRAI 2024 Çalıştayı kapsamında yapay zeka gündemi, ekosistem iş birlikleri, Türkiye’nin yapay zeka stratejisi ve global ölçekte Türkiye’ye rekabet avantajı sağlayacak çalışmalar konuşuldu. Çalıştay kapsamında ortaya çıkan “Yapay Zeka Seferberliği” için atılması gereken somut adımlar belirlendi.

Yapay Zeka Seferberliği: Ortak Vizyon ve İş Birliği

TRAI Çalıştay raporunda ,“Yapay Zeka Seferberliği” için ülkemizin yapay zeka teknolojisine yönelik kaynaklarını ve  kabiliyetlerini kullanması, bu kapsamda gerçekleşecek ekosistem iş birliklerinin önemi ve kamu, özel sektör, akademi, girişimler ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışarak bir vizyon geliştirmesinin gerekliliği vurgulandı. 

Dijitalleşme Altyapısı ve Stratejik Konum: Türkiye’nin Güçlü Yönleri

Çalıştay raporunda yer verilen SWOT analizine göre, Türkiye’nin dijitalleşme altyapısı, stratejik coğrafi konumu ve genç nüfus gibi güçlü yönleri ön plana çıkıyor. Bu avantajlar, Türkiye’nin yapay zeka teknolojilerini benimsemesi ve geliştirmesi için büyük bir potansiyel sunuyor. Raporda; sağlık, otomotiv, tarım, savunma sanayi gibi kritik sektörlerde yapay zeka uygulamalarının hayata geçirilmesinin önemi aktarılıyor.

Veri Kültürü ve Yetkinlik Geliştirme: Başarının Anahtarı

Yapay zeka seferberliğinin başarılı olabilmesi için veri kültürü ve yetkinlik geliştirme konuları büyük önem taşıyor. Veri okuryazarlığının artırılması, veri güvenliği ve etik kullanımın sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, toplumun her kesiminde yapay zeka yetkinliklerinin artırılması ve bu alanda eğitim programlarının yaygınlaştırılması gerektiği belirtiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.