“Üreticiyi perişan ettiler”

EKONOMİ 12.06.2024 - 21:53, Güncelleme: 12.06.2024 - 21:53 1293+ kez okundu.
 

“Üreticiyi perişan ettiler”

Sarsal; “Girdilerdeki artışı göz ardı edip,Çiftçiye yüzde 10 vermek vicdansızlıktır”

  Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) 2024 yılı buğday alım fiyatı ile destekleme fiyatına çiftçiler tepki gösterdi. Çiftçilerin beklentisi destekleme ile birlikte buğdayda ton başına 15 Bin TL iken; TMO’nun Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) yer alan çiftçilere buğdayda ton başına bin 750 TL, makarnalık buğdaya 10 bin Tl, ekmeklik buğdayın tonuna da 9 bin 750 TL olarak fiyat açıklaması Çukurovalı çiftçilerde hayal kırıklığı yarattı. Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu’nun öncülüğünde Sarıçam Ziraat Odası’nda bir araya gelen; Sarıçam, Karataş, Seyhan, Aladağ, Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalık Ziraat Odası başkanları; Toprak Mahsülleri Ofisi’nin açıkladığı fiyatlara tepki göstererek; “Geçtiğimiz yıla göre girdi maliyetleri yüzde 70-80 artarken, yüzde 10’luk fiyat artışı, çiftçilerimizi hüsrana uğratmıştır” dediler. Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Ali Mehmet Sarsal; tarımsal girdilerdeki artışı dikkate almayan TMO’nun aynı zamanda üreticiden aldığı buğday ve arpayı sanayiciye kaça satacağını önceden açıklaması gerektiğini ifade ederek; açıklanan fiyatların serbest piyasada oluşan fiyatları da olumsuz etkilediğini belirterek, fiyatların yeniden gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini söyledi.
Sarsal; “Girdilerdeki artışı göz ardı edip,Çiftçiye yüzde 10 vermek vicdansızlıktır”

 

Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) 2024 yılı buğday alım fiyatı ile destekleme fiyatına çiftçiler tepki gösterdi. Çiftçilerin beklentisi destekleme ile birlikte buğdayda ton başına 15 Bin TL iken; TMO’nun Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) yer alan çiftçilere buğdayda ton başına bin 750 TL, makarnalık buğdaya 10 bin Tl, ekmeklik buğdayın tonuna da 9 bin 750 TL olarak fiyat açıklaması Çukurovalı çiftçilerde hayal kırıklığı yarattı.

Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu’nun öncülüğünde Sarıçam Ziraat Odası’nda bir araya gelen; Sarıçam, Karataş, Seyhan, Aladağ, Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalık Ziraat Odası başkanları; Toprak Mahsülleri Ofisi’nin açıkladığı fiyatlara tepki göstererek; “Geçtiğimiz yıla göre girdi maliyetleri yüzde 70-80 artarken, yüzde 10’luk fiyat artışı, çiftçilerimizi hüsrana uğratmıştır” dediler.

Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Ali Mehmet Sarsal; tarımsal girdilerdeki artışı dikkate almayan TMO’nun aynı zamanda üreticiden aldığı buğday ve arpayı sanayiciye kaça satacağını önceden açıklaması gerektiğini ifade ederek; açıklanan fiyatların serbest piyasada oluşan fiyatları da olumsuz etkilediğini belirterek, fiyatların yeniden gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.