“YANINDA PİLAV OLAN KEBAP ADANA KEBABI DEĞİLDİR”

KÜLTÜR 18.10.2024 - 06:56, Güncelleme: 18.10.2024 - 06:56 556 kez okundu.
 

“YANINDA PİLAV OLAN KEBAP ADANA KEBABI DEĞİLDİR”

BAŞKAN KOZAY, KEBAP TARTIŞMALARINA NOKTAYI KOYDU

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Lezzet Festivali dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında kebap tartışmalarına noktayı koydu. “Kebaba limon sıkılır mı sıkılmaz mı” tartışmalarının yaşandığını anımsatan Başkan Kozay, “Dileyen limon sıkıp yer dileyen, yanında şalgam ya da ayran içer ama tek bir gerçek var ki bulgur pilavlı kebap olmaz” dedi. Adana Müze Kompleksi’nde Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Kozay, Çukurova’nın zenginliklerine işaret etti. “LEZZET DENİLİNCE AKLA İLK GELEN ŞEHİR ADANA’DIR” Adana’nın birbirinden farklı kültürlerin, inançların, anlayışların bir arada yaşadığı bir kent olduğunu belirten Başkan Kozay, “ Farklılıklar bu coğrafyada hoşgörü kültürüyle bir zenginliğe dönüşmüştür. Her kültürün kendine has lezzetleri, başka kültürlerin lezzetleriyle bu coğrafyada harmanlanmış, ortaya eşsiz tatlar çıkmıştır. Bu nedenle lezzet denilince akla ilk gelen şehir her zaman Adana’dır” diye konuştu.
BAŞKAN KOZAY, KEBAP TARTIŞMALARINA NOKTAYI KOYDU

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Lezzet Festivali dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında kebap tartışmalarına noktayı koydu. “Kebaba limon sıkılır mı sıkılmaz mı” tartışmalarının yaşandığını anımsatan Başkan Kozay, “Dileyen limon sıkıp yer dileyen, yanında şalgam ya da ayran içer ama tek bir gerçek var ki bulgur pilavlı kebap olmaz” dedi.

Adana Müze Kompleksi’nde Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Kozay, Çukurova’nın zenginliklerine işaret etti.

“LEZZET DENİLİNCE AKLA İLK GELEN ŞEHİR ADANA’DIR”

Adana’nın birbirinden farklı kültürlerin, inançların, anlayışların bir arada yaşadığı bir kent olduğunu belirten Başkan Kozay, “ Farklılıklar bu coğrafyada hoşgörü kültürüyle bir zenginliğe dönüşmüştür. Her kültürün kendine has lezzetleri, başka kültürlerin lezzetleriyle bu coğrafyada harmanlanmış, ortaya eşsiz tatlar çıkmıştır. Bu nedenle lezzet denilince akla ilk gelen şehir her zaman Adana’dır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.