Adana-Mersin Treni 2 Yıl Çalışmayacak

GÜNDEM 22.04.2024 - 10:13, Güncelleme: 22.04.2024 - 10:13 362 kez okundu.
 

Adana-Mersin Treni 2 Yıl Çalışmayacak

Adana-Mersin arası tren seferleri yüksek standartlı demiryolu inşaatı nedeniyle bugün itibariyle trafiğe kapatıldı

Adana-Mersin arasındaki tren seferleri yapımı devam eden “Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep’’ yüksek standartlı demiryolunun Mersin-Yenice arasındaki inşaatından dolayı  2 yıl süreyle bugün itibariyle  durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapımına başlanan ‘’Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep’’ yüksek standartlı demiryolu inşaatı çalışmaları sürüyor. Çalışmalar öncesinde Adana-Mersin arasında yaklaşık 29 sefer yapılırken, demiryolu çalışmalarının başlamasıyla birlikte Adana ve Mersin arasında seyahat eden vatandaşların mağdur olmaması için tren seferleri iptal edilmeyerek, sefer sayısı 8’e düşürüldü. ‘DEMİRYOLU ÇALIŞMALARI İLE TREN SEFERLERİ ÇAKIŞTI’ Yaklaşık 2.500 kişinin seyahat ettiği seferler bugüne kadar devam ederken, demiryolu inşaatı ile tren seferlerinin çakışması sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaşanabilecek olası bir kazayı önlemek amacıyla tren seferlerini durdurma kararı aldı. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı adına Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Yardımcısı Enver Mamur tarafından yapılan açıklamada; “Bakanlığımız uhdesinde yapımı devam eden ‘’Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnaşattı ile Elektromekanik Sistemlerin Temini’’ yapım işi kapsamında devam etmekte olup bölgede başta kazık makinaları olmak üzere çok sayıda ağır iş makinası çalışan tren trafiğinin yanında imalata devam etmekte, aynı güzergahta derin kazı, dolgu ve sanat yapısı çalışmaları tren trafiğini tehlikeye sokmadan yapılmaya çalışılmakta fakat güvenlik zafiyetleri oluşmaktadır.’’ ‘PROJE SÜRESİ İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK’ ‘’Bu çerçevede güvenliği tehlikeye sokmadan çalışılabilmesi, kritik yapılardaki yapım faaliyetlerinin mevcut hat ile kesişmeleri sebebi ile oluşan engellerin ortadan kaldırılması, vardiyalı çalışmaya geçme imkanının oluşması ile yapım faaliyetlerinin proje süresi içinde tamamlanabilmesi için 22 Nisan 2024 tarihinden başlamak üzere 24 ay süreyle Mersin-Yenice hattının trafiğe kapatılacak.’’ seferlerin durdurulacağı duyurulmuştu. Bu süre içerisinde Adana ve Mersin arasında seyahat eden vatandaşları mağdur etmemek için ne yapılacağı ise merak konusu.
Adana-Mersin arası tren seferleri yüksek standartlı demiryolu inşaatı nedeniyle bugün itibariyle trafiğe kapatıldı

Adana-Mersin arasındaki tren seferleri yapımı devam eden “Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep’’ yüksek standartlı demiryolunun Mersin-Yenice arasındaki inşaatından dolayı  2 yıl süreyle bugün itibariyle  durduruldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapımına başlanan ‘’Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep’’ yüksek standartlı demiryolu inşaatı çalışmaları sürüyor. Çalışmalar öncesinde Adana-Mersin arasında yaklaşık 29 sefer yapılırken, demiryolu çalışmalarının başlamasıyla birlikte Adana ve Mersin arasında seyahat eden vatandaşların mağdur olmaması için tren seferleri iptal edilmeyerek, sefer sayısı 8’e düşürüldü.

‘DEMİRYOLU ÇALIŞMALARI İLE TREN SEFERLERİ ÇAKIŞTI’

Yaklaşık 2.500 kişinin seyahat ettiği seferler bugüne kadar devam ederken, demiryolu inşaatı ile tren seferlerinin çakışması sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaşanabilecek olası bir kazayı önlemek amacıyla tren seferlerini durdurma kararı aldı.

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı adına Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Yardımcısı Enver Mamur tarafından yapılan açıklamada; “Bakanlığımız uhdesinde yapımı devam eden ‘’Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnaşattı ile Elektromekanik Sistemlerin Temini’’ yapım işi kapsamında devam etmekte olup bölgede başta kazık makinaları olmak üzere çok sayıda ağır iş makinası çalışan tren trafiğinin yanında imalata devam etmekte, aynı güzergahta derin kazı, dolgu ve sanat yapısı çalışmaları tren trafiğini tehlikeye sokmadan yapılmaya çalışılmakta fakat güvenlik zafiyetleri oluşmaktadır.’’

‘PROJE SÜRESİ İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK’

‘’Bu çerçevede güvenliği tehlikeye sokmadan çalışılabilmesi, kritik yapılardaki yapım faaliyetlerinin mevcut hat ile kesişmeleri sebebi ile oluşan engellerin ortadan kaldırılması, vardiyalı çalışmaya geçme imkanının oluşması ile yapım faaliyetlerinin proje süresi içinde tamamlanabilmesi için 22 Nisan 2024 tarihinden başlamak üzere 24 ay süreyle Mersin-Yenice hattının trafiğe kapatılacak.’’ seferlerin durdurulacağı duyurulmuştu.

Bu süre içerisinde Adana ve Mersin arasında seyahat eden vatandaşları mağdur etmemek için ne yapılacağı ise merak konusu.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.