‘SAĞLIK ELDE BAŞLAR PROJESİ’ 7. YILINDA

DÜNYA 18.10.2023 - 09:09, Güncelleme: 18.10.2023 - 09:09 1161+ kez okundu.
 

‘SAĞLIK ELDE BAŞLAR PROJESİ’ 7. YILINDA

“SAĞLIK ELDE BAŞLAR” PROJESİ 15 İLKOKULDA 5 BİN ÖĞRENCİYE EL YIKAMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILACAK

Koç Üniversitesi Hastanesi ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Sağlık Elde Başlar Projesi” 7. yılında da çocuklara el ve tırnak temizliği, doğru el yıkama alışkanlığı kazandırılması konusunda eğitimlerine devam ediyor. Dünya El Yıkama Günü kapsamında düzenlenen proje ile, 5 binden fazla çocuğa ulaşılması hedefleniyor. 16 Ekim Pazartesi günü Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’nda düzenlenen eğitime, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetinkaya, Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Gözer ve Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Prof. Dr. Süda Tekin katıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminde uygulanmaya başlanan proje ile bu yıl Zeytinburnu’ndaki 15 okulda 5 binden fazla çocuğa ulaşılması amaçlanıyor.     Prof. Dr. Süda Tekin: “Sağlıklı olmak, temiz kalmakla başlar”   Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süda Tekin, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde en basit, en kolay ve en ucuz yöntem el hijyenidir. El yıkamayla pek çok bulaşıcı hastalık önlenebilir. El hijyeni konusunda farkındalığın artırılması, el yıkama konusunda erken yaşta alışkanlıkların edinilmesi amacıyla 15 Ekim 2008’den beri ‘Dünya el yıkama günü’ farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bizler de Zeytinburnu Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Koç Üniversitesi Hastanesi olarak, bu farkındalığın küçük yaşlarda kazanılmasını sağlamak amaçlı okullara ziyarette bulunuyoruz. Proje kapsamında 6 senedir yaklaşık 25 binden fazla çocuğa ulaştık. Okullarda el hijyeninin önemini içeren anlatımlar ve uygulamalı el yıkama eğitimleri vermekteyiz. Bu yıl da 15 okul ziyaret ederek, daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Eğitimlerimizde yeni nesile, çocuklarımıza temizliği öğretiyoruz. Sağlıklı olmanın ilk koşulunun temiz kalmak olduğunu anlatıyoruz. Bunu ilkokul seviyesindeki çocuklara, çocuklar aracılığıyla tüm ailelere ve topluma yaymaya hedefliyoruz. Sağlık Elde Başlar sloganıyla sağlıklı bir nesil hedefliyoruz.”
“SAĞLIK ELDE BAŞLAR” PROJESİ 15 İLKOKULDA 5 BİN ÖĞRENCİYE EL YIKAMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILACAK

Koç Üniversitesi Hastanesi ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Sağlık Elde Başlar Projesi” 7. yılında da çocuklara el ve tırnak temizliği, doğru el yıkama alışkanlığı kazandırılması konusunda eğitimlerine devam ediyor. Dünya El Yıkama Günü kapsamında düzenlenen proje ile, 5 binden fazla çocuğa ulaşılması hedefleniyor. 16 Ekim Pazartesi günü Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’nda düzenlenen eğitime, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetinkaya, Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Gözer ve Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Prof. Dr. Süda Tekin katıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminde uygulanmaya başlanan proje ile bu yıl Zeytinburnu’ndaki 15 okulda 5 binden fazla çocuğa ulaşılması amaçlanıyor.  

 

Prof. Dr. Süda Tekin: “Sağlıklı olmak, temiz kalmakla başlar”

 

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süda Tekin, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde en basit, en kolay ve en ucuz yöntem el hijyenidir. El yıkamayla pek çok bulaşıcı hastalık önlenebilir. El hijyeni konusunda farkındalığın artırılması, el yıkama konusunda erken yaşta alışkanlıkların edinilmesi amacıyla 15 Ekim 2008’den beri ‘Dünya el yıkama günü’ farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bizler de Zeytinburnu Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Koç Üniversitesi Hastanesi olarak, bu farkındalığın küçük yaşlarda kazanılmasını sağlamak amaçlı okullara ziyarette bulunuyoruz. Proje kapsamında 6 senedir yaklaşık 25 binden fazla çocuğa ulaştık. Okullarda el hijyeninin önemini içeren anlatımlar ve uygulamalı el yıkama eğitimleri vermekteyiz. Bu yıl da 15 okul ziyaret ederek, daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Eğitimlerimizde yeni nesile, çocuklarımıza temizliği öğretiyoruz. Sağlıklı olmanın ilk koşulunun temiz kalmak olduğunu anlatıyoruz. Bunu ilkokul seviyesindeki çocuklara, çocuklar aracılığıyla tüm ailelere ve topluma yaymaya hedefliyoruz. Sağlık Elde Başlar sloganıyla sağlıklı bir nesil hedefliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.