Bu Da Eşeklerin Düğünü!

GÜNDEM 06.05.2024 - 14:04, Güncelleme: 06.05.2024 - 16:25 1281 kez okundu.
 

Bu Da Eşeklerin Düğünü!

Türkiye'de sonunda bu da oldu denecek türden bir etkinlik yapıldı. Antalya Kumluca ilçesinde yapılan ilgiç etkinlikte, eşeklerin neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla iki eşeğe nikah kıyılıp, düğün yapıldı. Gelinlik ve damatlık da giydirilen eşekler, düğün sonrası traktöre bindirilerek, balayına gönderildi.

Türkiye'de sonunda bu da oldu denecek türden bir etkinlik yapıldı.  Antalya Kumluca ilçesinde yapılan ilgiç etkinlikte, eşeklerin neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla iki eşeğe nikah kıyılıp, düğün yapıldı.  Gelinlik ve damatlık da giydirilen eşeklerin düğün sonrası traktöre bindirilerek, balayına gönderildi.  İlçeye bağlı Ortaköy Mahallesi'nde; eşeklerin neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla Türk Halk Müziği şarkıcı Aydın Aydın'ın da katılımıyla ilginç bir etkinlik yapıldı. İki eşek süslenerek,  eşekler için sembolik nikah töreni düzenlendi. Gelinlik giydirilen dişi eşeğe gelin alması yapıldıktan sonra traktör kasasına bindirilerek, nikahın yapılacağı alana doğru yola çıkıldı. Bu esnada yolda traktörü görüp durduranlara da zarf içinde para dağıtıldı. Tören alanında hazır bulunan sembolik nikah memuru, nikah şahitleri ve köy halkı huzurunda eşeklerin nikahı kıyıldı. Nikah sonrası Köy Muhtarı Halime Kaya tarafından eşeklere beşi bir yerde altın, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce tarafından da nal takıldı. Köy halkı ise eşeklere marul, salatalık, havuç ve ot ikram etti. Ardından eşekler traktöre bindirilerek balayına gönderildi.
Türkiye'de sonunda bu da oldu denecek türden bir etkinlik yapıldı. Antalya Kumluca ilçesinde yapılan ilgiç etkinlikte, eşeklerin neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla iki eşeğe nikah kıyılıp, düğün yapıldı. Gelinlik ve damatlık da giydirilen eşekler, düğün sonrası traktöre bindirilerek, balayına gönderildi.

Türkiye'de sonunda bu da oldu denecek türden bir etkinlik yapıldı.  Antalya Kumluca ilçesinde yapılan ilgiç etkinlikte, eşeklerin neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla iki eşeğe nikah kıyılıp, düğün yapıldı.  Gelinlik ve damatlık da giydirilen eşeklerin düğün sonrası traktöre bindirilerek, balayına gönderildi. 

İlçeye bağlı Ortaköy Mahallesi'nde; eşeklerin neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla Türk Halk Müziği şarkıcı Aydın Aydın'ın da katılımıyla ilginç bir etkinlik yapıldı. İki eşek süslenerek,  eşekler için sembolik nikah töreni düzenlendi. Gelinlik giydirilen dişi eşeğe gelin alması yapıldıktan sonra traktör kasasına bindirilerek, nikahın yapılacağı alana doğru yola çıkıldı. Bu esnada yolda traktörü görüp durduranlara da zarf içinde para dağıtıldı. Tören alanında hazır bulunan sembolik nikah memuru, nikah şahitleri ve köy halkı huzurunda eşeklerin nikahı kıyıldı. Nikah sonrası Köy Muhtarı Halime Kaya tarafından eşeklere beşi bir yerde altın, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce tarafından da nal takıldı.

Köy halkı ise eşeklere marul, salatalık, havuç ve ot ikram etti. Ardından eşekler traktöre bindirilerek balayına gönderildi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.