GENÇLER İÇİN YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ

TEKNOLOJİ 06.05.2024 - 06:00, Güncelleme: 06.05.2024 - 06:00 889 kez okundu.
 

GENÇLER İÇİN YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ

VODAFONE VAKFI VE HABİTAT DERNEĞİ’NDEN GENÇLER İÇİN YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ

    Vodafone Vakfı, Habitat Derneği işbirliğiyle dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirmek için yeni bir proje başlattı. “Yapay Zekâ Yıldızları” projesiyle, Türkiye’nin 81 ilinde 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yapay zekâ eğitimleri verilecek. Projeye katılan öğrenciler için global içerik ve etkinlikler aracılığıyla farklı gelişim alanları da sunulacak. Projenin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Vakfı, genç nesilleri dijital geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Vakıf, 8 yıl önce hayata geçirdiği ve 400 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettiği “Yarını Kodlayanlar” projesinin ardından şimdi de “Yapay Zekâ Yıldızları” adıyla yeni bir dijital eğitim projesi başlattı. Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen yeni proje kapsamında, Türkiye’nin 81 ilinde 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yapay zekâ eğitimleri verilecek. Genç gönüllüler ve öğretmenlerin yönetiminde gerçekleştirilecek eğitimlerle, öğrenciler yapay zekâyı kapsamlı bir şekilde öğrenme ve kendi projelerini geliştirme imkânı bulacak. Proje katılımcısı gençler için global içerik ve etkinlikler aracılığıyla farklı gelişim alanları da sunulacak. “Yapay Zekâ Yıldızları” projesinin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.   “Yapay Zekâ Yıldızları” projesi, Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla İzmir Buca Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.
VODAFONE VAKFI VE HABİTAT DERNEĞİ’NDEN GENÇLER İÇİN YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ

 

 

Vodafone Vakfı, Habitat Derneği işbirliğiyle dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirmek için yeni bir proje başlattı. “Yapay Zekâ Yıldızları” projesiyle, Türkiye’nin 81 ilinde 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yapay zekâ eğitimleri verilecek. Projeye katılan öğrenciler için global içerik ve etkinlikler aracılığıyla farklı gelişim alanları da sunulacak. Projenin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Vakfı, genç nesilleri dijital geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Vakıf, 8 yıl önce hayata geçirdiği ve 400 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettiği “Yarını Kodlayanlar” projesinin ardından şimdi de “Yapay Zekâ Yıldızları” adıyla yeni bir dijital eğitim projesi başlattı. Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen yeni proje kapsamında, Türkiye’nin 81 ilinde 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yapay zekâ eğitimleri verilecek. Genç gönüllüler ve öğretmenlerin yönetiminde gerçekleştirilecek eğitimlerle, öğrenciler yapay zekâyı kapsamlı bir şekilde öğrenme ve kendi projelerini geliştirme imkânı bulacak. Proje katılımcısı gençler için global içerik ve etkinlikler aracılığıyla farklı gelişim alanları da sunulacak. “Yapay Zekâ Yıldızları” projesinin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

 

“Yapay Zekâ Yıldızları” projesi, Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla İzmir Buca Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.