VALİ SÜLEYMAN ELBAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

GÜNDEM 18.10.2020 - 08:53, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2101+ kez okundu.
 

VALİ SÜLEYMAN ELBAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

İlimizde görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor; çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Ecdadımızın insan odaklı siyaseti, sadece kendi milliyetine mensup vatandaşları değil, başka milliyetlere ve dinlere mensup insanları da yüzyıllar boyu aynı devletin vatandaşları olarak birlikte yaşatmayı başarmıştır. Çalınmadık kapı, gidilmedik ocak, alınmadık gönül bırakmamak gibi öncelikleri olan bu devlet anlayışının, devletimizin varlığı ve bekasının da odak noktası olduğu unutulmamalıdır.  Bu anlayışın kamu yönetimimizdeki en önemli temsilcilerinden biri de muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız, kamu yönetiminin uç beyi, kent yönetiminin sahadaki en önemli paydaşıdır. Milletimizin teveccühü ile seçimle iş başına gelen ve görev yaptıkları yerleşim birimlerinde devletimizi temsil eden muhtarlarımız demokrasimizin en önemli aktörlerindendir. Bu bağlamda muhtarlarımız, devletimizin gören ve gözeten gözü, aziz milletimizin derdini, elemini işiten kulağı, milletimize uzanan şefkat eli, insanımızın tasa ve sevincinde arkasında dağ misali duranıdır. Bununla birlikte görev yaptıkları mahallelerde eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı vb. sorunları tespit etmek, bu sıkıntılara dair çözüm önerilerinde bulunmak ve çözüme dair belediyeler, kaymakamlıklar ve valilik aşamalarında ilgili takibi yapmak da muhtarlarımızın asli görevlerindendir. Son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Muhtarlarla Buluşma" programları ile muhtarlık makamının toplum nazarında yeniden itibar kazandığı bir gerçektir. Bu kapsamda bizler de Adana'mızda "Muhtarlık Ziyaretleri” ve “Vatandaşlarımızla Buluşma" etkinlikleri vesilesiyle muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya gelmekteyiz. Milletimizin sorunlarını, muhtarlarımızın sıkıntılarını ilk ağızdan dinleme fırsatı bulmaktayız. Bu toplantılardan edindiğimiz çıkarımlarla, muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın sıkıntılarına anında çözüm üretiyor, bugünün ve geleceğin Adana'sını hep beraber inşa ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha ilimizde görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor; kıymetli muhtarlarımıza sağlık, mutluluk, esenlik ve başarılar diliyorum.

İlimizde görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor; çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Ecdadımızın insan odaklı siyaseti, sadece kendi milliyetine mensup vatandaşları değil, başka milliyetlere ve dinlere mensup insanları da yüzyıllar boyu aynı devletin vatandaşları olarak birlikte yaşatmayı başarmıştır. Çalınmadık kapı, gidilmedik ocak, alınmadık gönül bırakmamak gibi öncelikleri olan bu devlet anlayışının, devletimizin varlığı ve bekasının da odak noktası olduğu unutulmamalıdır. 

Bu anlayışın kamu yönetimimizdeki en önemli temsilcilerinden biri de muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız, kamu yönetiminin uç beyi, kent yönetiminin sahadaki en önemli paydaşıdır. Milletimizin teveccühü ile seçimle iş başına gelen ve görev yaptıkları yerleşim birimlerinde devletimizi temsil eden muhtarlarımız demokrasimizin en önemli aktörlerindendir. Bu bağlamda muhtarlarımız, devletimizin gören ve gözeten gözü, aziz milletimizin derdini, elemini işiten kulağı, milletimize uzanan şefkat eli, insanımızın tasa ve sevincinde arkasında dağ misali duranıdır. Bununla birlikte görev yaptıkları mahallelerde eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı vb. sorunları tespit etmek, bu sıkıntılara dair çözüm önerilerinde bulunmak ve çözüme dair belediyeler, kaymakamlıklar ve valilik aşamalarında ilgili takibi yapmak da muhtarlarımızın asli görevlerindendir.

Son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Muhtarlarla Buluşma" programları ile muhtarlık makamının toplum nazarında yeniden itibar kazandığı bir gerçektir. Bu kapsamda bizler de Adana'mızda "Muhtarlık Ziyaretleri” ve “Vatandaşlarımızla Buluşma" etkinlikleri vesilesiyle muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya gelmekteyiz. Milletimizin sorunlarını, muhtarlarımızın sıkıntılarını ilk ağızdan dinleme fırsatı bulmaktayız. Bu toplantılardan edindiğimiz çıkarımlarla, muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın sıkıntılarına anında çözüm üretiyor, bugünün ve geleceğin Adana'sını hep beraber inşa ediyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha ilimizde görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor; kıymetli muhtarlarımıza sağlık, mutluluk, esenlik ve başarılar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.