MİNİK KALPLERİNİ TAHTAYA İŞLEDİLER

SAĞLIK 07.06.2024 - 10:12, Güncelleme: 07.06.2024 - 10:12 1053+ kez okundu.
 

MİNİK KALPLERİNİ TAHTAYA İŞLEDİLER

Çocuk kalp uzmanları ve tedavi gören çocuklar bir araya geldiler

  Bu kez hastanede değil, sanat atölyesinde buluştular. Küçücük yaştan başlayarak kalp tedavisi gören çocuklar “Kalpten Kahraman” isimli ahşap atölyesi etkinliğinde doktorlarıyla bir araya geldiler. Küçük elleriyle ahşaba minik kalpler oyan çocuklar ve aileleri, ilk kez ahşaba dokunmaktan, eserlerini yapmaktan, sanatın iyileştirici gücünü hissetmekten büyük mutluluk duydular.    Hastalığı anne karnında saptanan, doğum sonrası ilk ayında operasyona alınan, 5 yıllık hayatında 3 büyük kalp operasyonu geçiren ya da geçirdiği bir solunum enfeksiyonu sonrasında kendini aniden kalp doktorunun önünde bulan çocuklar… Küçücük yaşlarda kalp sorunu ile tanışan bu kalp savaşçıları, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi ve Çocuk Kalp Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Kalpten Kahraman” etkinliğinde bir araya geldiler. Farklı hikayelere sahip, yaşları 6-13 yaş arası çocuklar, uzun tedavi süreçleri nedeniyle adeta ailelerinin bir parçası olarak gördükleri doktorlarıyla buluştular. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kalp Cerrahisi Uzmanları; Prof. Dr. Ersin Erek, Doç. Dr. Selim Aydın, Doç. Dr. Bahar Temur, Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu ve Prof.Dr. Yusuf Kenan Yalçınbaş ile buluşan çocuklar; Ahşap Sanatçısı Ayhan Tomak’ın atölyesinde sanatın iyileştirici gücünü hissettiler, tahtaya kalplerini oyarak kendi eserlerini yaratmak için çabaladılar. 
Çocuk kalp uzmanları ve tedavi gören çocuklar bir araya geldiler

 

Bu kez hastanede değil, sanat atölyesinde buluştular. Küçücük yaştan başlayarak kalp tedavisi gören çocuklar “Kalpten Kahraman” isimli ahşap atölyesi etkinliğinde doktorlarıyla bir araya geldiler. Küçük elleriyle ahşaba minik kalpler oyan çocuklar ve aileleri, ilk kez ahşaba dokunmaktan, eserlerini yapmaktan, sanatın iyileştirici gücünü hissetmekten büyük mutluluk duydular. 

 

Hastalığı anne karnında saptanan, doğum sonrası ilk ayında operasyona alınan, 5 yıllık hayatında 3 büyük kalp operasyonu geçiren ya da geçirdiği bir solunum enfeksiyonu sonrasında kendini aniden kalp doktorunun önünde bulan çocuklar… Küçücük yaşlarda kalp sorunu ile tanışan bu kalp savaşçıları, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi ve Çocuk Kalp Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Kalpten Kahraman” etkinliğinde bir araya geldiler. Farklı hikayelere sahip, yaşları 6-13 yaş arası çocuklar, uzun tedavi süreçleri nedeniyle adeta ailelerinin bir parçası olarak gördükleri doktorlarıyla buluştular. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kalp Cerrahisi Uzmanları; Prof. Dr. Ersin Erek, Doç. Dr. Selim Aydın, Doç. Dr. Bahar Temur, Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu ve Prof.Dr. Yusuf Kenan Yalçınbaş ile buluşan çocuklar; Ahşap Sanatçısı Ayhan Tomak’ın atölyesinde sanatın iyileştirici gücünü hissettiler, tahtaya kalplerini oyarak kendi eserlerini yaratmak için çabaladılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.