Şırnak’ta 15 günlük ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edildi

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 11.02.2025 - 01:07, Güncelleme: 11.02.2025 - 08:03 148 kez okundu.
 

Şırnak’ta 15 günlük ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edildi

Şırnak Valiliği, il genelinde belirlenen bazı bölgelerde 11-25 Şubat 2025 tarihleri arasında 15 gün süreyle "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, "milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin korunması ve olası şiddet olaylarının önlenmesi" amacıyla alınan karar kapsamında, vatandaşların belirlenen bölgelere izinsiz giriş yapmaması gerektiği vurgulandı. Güvenlik bölgesi ilan edilen alanlar Geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerler ve sınırları şu şekilde sıralandı: -Bestler Dereler Bölgesi (Merkez ilçe) -Gabar Dağı Bölgesi (Merkez ve Güçlükonak ilçeleri) -Cudi Dağı Bölgesi (Merkez, Silopi ve Cizre ilçeleri) -Kurt Dağı Bölgesi (Merkez, Silopi ve Uludere ilçeleri) -Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş ve İncebel Dağları Bölgeleri (Beytüşşebap ilçesi) -Altındağları Bölgesi (Beytüşşebap ilçesi) -Oymakaya Bölgesi (Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri) Valilik açıklamasında, söz konusu bölgelere 11-25 Şubat 2025 tarihleri arasında izinsiz giren vatandaşlara 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Bölgelere giriş yapmak isteyenlerin ise 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamında yetkili makamlardan izin alması gerektiği belirtildi. Valilik, vatandaşların güvenliği için alınan bu karara hassasiyetle uymaları çağrısında bulundu. (İLKHA)
Şırnak Valiliği, il genelinde belirlenen bazı bölgelerde 11-25 Şubat 2025 tarihleri arasında 15 gün süreyle "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, "milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin korunması ve olası şiddet olaylarının önlenmesi" amacıyla alınan karar kapsamında, vatandaşların belirlenen bölgelere izinsiz giriş yapmaması gerektiği vurgulandı.

Güvenlik bölgesi ilan edilen alanlar

Geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerler ve sınırları şu şekilde sıralandı:

-Bestler Dereler Bölgesi (Merkez ilçe)

-Gabar Dağı Bölgesi (Merkez ve Güçlükonak ilçeleri)

-Cudi Dağı Bölgesi (Merkez, Silopi ve Cizre ilçeleri)

-Kurt Dağı Bölgesi (Merkez, Silopi ve Uludere ilçeleri)

-Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş ve İncebel Dağları Bölgeleri (Beytüşşebap ilçesi)

-Altındağları Bölgesi (Beytüşşebap ilçesi)

-Oymakaya Bölgesi (Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri)

Valilik açıklamasında, söz konusu bölgelere 11-25 Şubat 2025 tarihleri arasında izinsiz giren vatandaşlara 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Bölgelere giriş yapmak isteyenlerin ise 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamında yetkili makamlardan izin alması gerektiği belirtildi.

Valilik, vatandaşların güvenliği için alınan bu karara hassasiyetle uymaları çağrısında bulundu. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.