İşletmeler için en önemli 5 siber güvenlik sorunu

TEKNOLOJİ 22.02.2024 - 10:18, Güncelleme: 22.02.2024 - 10:18 713+ kez okundu.
 

İşletmeler için en önemli 5 siber güvenlik sorunu

‘GELECEĞE HAZIR’ ŞİRKET OLMANIN YOLU SİBER GÜVENLİKTEN GEÇİYOR

     Dünyanın lider telekomünikasyon şirketlerinden Vodafone Grubu, siber güvenlik odağında, 15 ülkede 3 bin 101 şirket ile yapılan Fit for the Future (Geleceğe Hazır) Raporu’nu geçtiğimiz aylarda yayımladı. Geleceğe Hazır işletmelerin siber güvenliğin önemini nasıl kavradıklarını ve böylece nasıl daha hızlı ilerleyip başarıyı yakaladıklarını ortaya koyan raporda, siber güvenliğin güvende olmaktan çok daha fazlası olduğu, siber güvenlik konusunda bütüncül bir yaklaşım benimseyen işletmeler yeni ve heyecan verici fırsatlar yakalayabilir ve gerçek bir rekabet avantajı elde edebileceği bulguları ortaya konuldu.   Geleceğe Hazır işletmeler kendilerini korumak için proaktif bir yaklaşım benimserken, her olasılığa hazırlıklı olduklarından emin olmak için ileriye dönük planlama yaptığı vurgusu yapılan raporda, siber güvenliğin aslında sadece korumadan ibaret olmadığı, inovasyon çabalarına en önemli tetikleyicilerinden biri olduğuna da dikkat çekildi.   Bazı işletmeler siber güvenlik konusunda gerçekçi değil   Geleceğe Hazır Raporu’na göre son bir yıl içinde bir güvenlik sorunuyla karşılaşmış güvenlikten sorumlu yöneticilerin oranı yüzde 91 gibi ciddi bir oranı işaret ederken, bunlar içinde ciddi sorun olarak sınıflandırılanların oranı ise yüzde 47 seviyesinde bulunuyor. Bu oranlara rağmen bir siber saldırıyla karşılaşacaklarını düşünen işletmelerin oranı sadece ise yalnız yüzde 33’te kalıyor… Bu bariz çelişki, gelecekte dirençliliği güvence altına almak için tüm paydaşların siber güvenlik stratejisi konusunda eğitilmesinin ve bu çalışmalara katılmasının önem kazandığına işaret ediyor.   İşletmeler için en önemli 5 siber güvenlik sorunu   Şirketlerin yüzde 24’ünün bir siber güvenlik planı olduğunu ve eylemlerinin çoğunun gerçekleştirilmiş olduğunu belirtildiği raporda, işletmelerinin sadece yüzde 11’inin bir bu konuda bir planı olduğu, tüm eylemlerin gerçekleştirildiği ve planlarının güncellendiği belirtiliyor.   Küresel ekonomilerin dalgalı olduğu dönemlerde işletmeler için siber güvenlik konusu, her geçen gün önemini daha da artırıyor. Fakat siber güvenlik kavramı, aslında çok kapsamlı bir başlık. Bu bağlamda Geleceğe Hazır Raporu konuya daha yakından bakabilirken, en önemli beş siber güvenlik sorunu ise şu şekilde sıralandı: Tüm kurumsal ve bireysel verilerin güvenliğini sağlamak, İşletmeye ait tüm cihazları, nerede kullanıyor olurlarsa olsunlar korumak, Bulut faaliyetlerinde güvenliği sağlamak,  Güvenlik sorunlarına hızlı ve etkili müdahale etmek, Sistemlere ve verilere sadece yetkili kullanıcılar tarafından erişildiğinden emin olmak.
‘GELECEĞE HAZIR’ ŞİRKET OLMANIN YOLU SİBER GÜVENLİKTEN GEÇİYOR

 

 

 Dünyanın lider telekomünikasyon şirketlerinden Vodafone Grubu, siber güvenlik odağında, 15 ülkede 3 bin 101 şirket ile yapılan Fit for the Future (Geleceğe Hazır) Raporu’nu geçtiğimiz aylarda yayımladı. Geleceğe Hazır işletmelerin siber güvenliğin önemini nasıl kavradıklarını ve böylece nasıl daha hızlı ilerleyip başarıyı yakaladıklarını ortaya koyan raporda, siber güvenliğin güvende olmaktan çok daha fazlası olduğu, siber güvenlik konusunda bütüncül bir yaklaşım benimseyen işletmeler yeni ve heyecan verici fırsatlar yakalayabilir ve gerçek bir rekabet avantajı elde edebileceği bulguları ortaya konuldu.

 

Geleceğe Hazır işletmeler kendilerini korumak için proaktif bir yaklaşım benimserken, her olasılığa hazırlıklı olduklarından emin olmak için ileriye dönük planlama yaptığı vurgusu yapılan raporda, siber güvenliğin aslında sadece korumadan ibaret olmadığı, inovasyon çabalarına en önemli tetikleyicilerinden biri olduğuna da dikkat çekildi.

 

Bazı işletmeler siber güvenlik konusunda gerçekçi değil

 

Geleceğe Hazır Raporu’na göre son bir yıl içinde bir güvenlik sorunuyla karşılaşmış güvenlikten sorumlu yöneticilerin oranı yüzde 91 gibi ciddi bir oranı işaret ederken, bunlar içinde ciddi sorun olarak sınıflandırılanların oranı ise yüzde 47 seviyesinde bulunuyor. Bu oranlara rağmen bir siber saldırıyla karşılaşacaklarını düşünen işletmelerin oranı sadece ise yalnız yüzde 33’te kalıyor… Bu bariz çelişki, gelecekte dirençliliği güvence altına almak için tüm paydaşların siber güvenlik stratejisi konusunda eğitilmesinin ve bu çalışmalara katılmasının önem kazandığına işaret ediyor.

 

İşletmeler için en önemli 5 siber güvenlik sorunu

 

Şirketlerin yüzde 24’ünün bir siber güvenlik planı olduğunu ve eylemlerinin çoğunun gerçekleştirilmiş olduğunu belirtildiği raporda, işletmelerinin sadece yüzde 11’inin bir bu konuda bir planı olduğu, tüm eylemlerin gerçekleştirildiği ve planlarının güncellendiği belirtiliyor.

 

Küresel ekonomilerin dalgalı olduğu dönemlerde işletmeler için siber güvenlik konusu, her geçen gün önemini daha da artırıyor. Fakat siber güvenlik kavramı, aslında çok kapsamlı bir başlık. Bu bağlamda Geleceğe Hazır Raporu konuya daha yakından bakabilirken, en önemli beş siber güvenlik sorunu ise şu şekilde sıralandı:

  1. Tüm kurumsal ve bireysel verilerin güvenliğini sağlamak,
  2. İşletmeye ait tüm cihazları, nerede kullanıyor olurlarsa olsunlar korumak,
  3. Bulut faaliyetlerinde güvenliği sağlamak, 
  4. Güvenlik sorunlarına hızlı ve etkili müdahale etmek,
  5. Sistemlere ve verilere sadece yetkili kullanıcılar tarafından erişildiğinden emin olmak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.